Reklama
|
Téma "Sachr dort"
|
Sachr dort
Od: Olina
|
07.04.2009 19:51:45.
id: 6217.
|
|
prosím moc o recept na dobrý sachr dort, nevíte prosím někdo , v žádné knize nemohu žádný recept najít a nikdo neporadil
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Hav
|
Vloženo: 08.04.2009 8:01:41.
ID: 6231.
|
|
Pokud vím, tak recept na pravý sachr je dobře střeženým tajemstvím. Ozve se někdo, kdo ochutnal pravý sachr a popíše konzistenci těsta ? Příležitostně přepíšu nějaké recepty ala sachr. Jeden jsem zkoušela, vyšlo poměrně těžké a hutné těsto, bez prášku do pečiva. Pokud se Vám jedná o domácí pečení, zkuste kakaový korpus, který jsem popsala v tématu tmave dortove těsto recept prosim. Pak už jen promazat meruňkovou marmeládou a polít čokoládou.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Johny
|
Vloženo: 08.04.2009 23:29:58.
ID: 6253.
|
|
Receptura na "český" Sachr -
receptura je na 10 ks cca 600 g korpusů -
1,800 cukr krupice, 0,700 kg mouka hladká pšeničná, 0,300 g hrubá mouka pšeničná, 1,800 kg bílky, 1,000 kg žloutky, 0,750 kg oleje (máslo - rozpuštěné - zchladlé!), 0,500 kg kvalitní tmavý kakaový prášek
- smícháme oba druhy mouky a kakaový prášek - společně prosejeme
- žloutky vyšleháme s 1/3 celkového množství cukru krupice do husté pěny, tenkým praménkem zalijeme olej a krátce zašleháme
- bílky se zbylými 2/3 cukru vyšleháme do tuhého, ale ne přešlehaného sněhu
- žloutky zlehčíme malým množstvím bílkového sněhu a poté zamícháme zbytek
- opatrně vmícháme prosátou směs kakaového prášku a mouky
- plníme do připravených forem a ihned pečeme
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Sachr dort
Od: Hav
|
Vloženo: 09.04.2009 17:26:04.
ID: 6262.
|
|
Trochu jsm hledala v kuchařkách a toto je výsledek. Upozorňuji, že žádný z receptů jsem nezkoušela. Různé varianty uveřejňuji proto, abyste si mohli udělat obrázek sami. Prosím, abyste po případném použití některého těsta uvedli své poznatky. recept z kuchařky po babičce z roku 1933 : poměry jsou v dkg 6 másla, 12 cukru, 6 vajec, 6 čokolády, 6 mandlí(neloupané strouhané), 6 krupičkové mouky (domnívám se, že by to mohla být polohrubá), vanilka a citronová kůra. Postup - utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky, vanilku a citronovou kůru, pak vmícháme rozehřátou čokoládu, mandle a postupně mouku a sníh z bílků.
recept z kuchařky z roku 1974 6 másla, 12 cukru, 6 vajec, 6 čokolády, 8 polohrubé mouky, 4 oříšků nebo mandlí
recept ze sešitu o pečení z roku 2006, kde je uvedeno, že se jedná o oficiální verzi z rakouské kuchařky 15 másla, 15 moučkového cukru, 8 vajec, 15 čokolády, 15 hladké mouky
teď recepty ze sešitu z roku 2007, kde jsou hned 3 varianty 1) 15 másla, 6 vajec, 18 moučk. cukru, 15 čokolády, 15 polohrubé mouky 2) 12 másla, 4 moučk. cukru, 6 vajec, 12 čokolády, 16 cukru, 12 polohrubé mouky, zde je jiný postup - čokoláda se rozehřeje s máslem, vmíchá se moučkový cukr, pak se našlehá do pěny za postupného přidávání žloutků, z bílků a cukru se vyšlehá sníh, který se postupně s moukou vmíchá do pěny. 3) 15 čokolády, 12,5 másla, 5 vajec, 12,5 cukru, špetka soli, 5 hrubé mouky, 5 škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva, 5 mandlí, vanilkový cukr
poslední recept je z knihy o čokoládě z roku 2002 12 čokolády, 12 másla, 4 moučk. cukru, 6 vajec, 16 cukru, 12 mouky - máslo utřeme s moučkovým cukrem, pískový cukr je do sněhu
odpovědět
|
| | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|