Reklama
|
Téma "Pařížský krém"
|
Pařížský krém
Od: Romana
|
19.03.2006 21:00:27.
id: 719.
|
|
Prosím vás, nemáte někdo recept na Pařížský krém (ne Pařížskou šlehačku)? Vím, že k jeho výrobě byla použita šlehačka, čokoláda či kakao, cukr a máslo. Bohužel neznám přesný postup a poměr surovin. Předem děkuji!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od:
|
Vloženo: 09.04.2006 14:20:35.
ID: 778.
|
|
Na pařížské rohlíčky používám tento krém: 1,5 dl mléka, 2-3 žloutky, 5 dkg kakaa. Míchá se v parní lázni do zhoustnutí. Nechá se vychladnout. Vymíchám jedno máslo s 15dkg cukru a přidám krém. A ještě jeden, který používám na plnění dortu: 100g práškového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce mléka nebo sladké smetany, 50 g strouhané hořké čokolády. Vyšlehám do pěny a opět míchám v parní lázni do zhoustnutí. Vychladnuté přidám do vymíchaného másla. Snad Vám to pomůže.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Romana
|
Vloženo: 09.04.2006 21:58:01.
ID: 781.
|
|
Děkuji, určitě pomůže!!! Už jsem ani nedoufala, že mi někdo odpoví:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Johny
|
Vloženo: 11.04.2006 17:36:52.
ID: 786.
|
|
Jestli můžu, rád bych také připojil nějaké recepty -
Pařížská šlehačka - lehká - cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )
- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.
Pařížský krém - těžký - smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg
- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.
Snad se dílo zdaří, přeji mnoho úspěchů! Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Adriana
|
Vloženo: 31.07.2017 15:14:54.
ID: 13712.
|
|
Milý Johny,
děkuji za perfektní recepty. Měj se krásně, ať jsi kdekoliv!
Adriana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Romana
|
Vloženo: 11.04.2006 21:16:53.
ID: 788.
|
|
Johny, jste hodný. Moc Vám za recepty děkuji:-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: marie
|
Vloženo: 08.08.2007 12:24:07.
ID: 2661.
|
|
muzu pouzit parizskou slehacku jako napln-krem k plneni dortu,nebo je jen ke zdobeni na povrchu?jde mi o to,aby dort drzel tvar -dekuji za jakoukolliv odpoved!!
marie
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Pařížský krém
Od: Miriam
|
Vloženo: 08.08.2007 19:53:21.
ID: 2667.
|
|
Ahoj ,samozřejmě že můžeš použít pařížskou do dortu,je to vynikající!!samozřejmě ale zaleží,jak se ti šlehačka vyšlehá.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|