Reklama
|
Téma "pravá kokosová (piškotová) roláda"
|
pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM
|
11.02.2010 19:57:59.
id: 7292.
|
|
Prosím nemáte někdo recept na pravou piškotovou roládu s kokosem? Moc bych ji chtěla zkusit doma udělat pro návštěvu,ale bohužel neznám recept, i na klasické piškotové rolády je receptů více a krém nevím jaký se dává přímo do té kokosové. Zajímá mě opravdu ta chutná měkkoučká kokosová,která se prodává v těch lepších cukrárnách bez náhražek:-) V případě že by někdo měl, prosím o recept i s uvedením množství surovin, děkuji mockrát
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: Jana
|
Vloženo: 12.02.2010 18:54:56.
ID: 7293.
|
|
Nevím, jakou roládu myslíte, ale já bych asi udělala buď roládu z čistě piškotového plátu a obalenou zvenku kokosem, nebo bych místo části mouky dala už do těsta trochu kokosu a potom obalit. Postup: 6 bílků ušlehat do tuha, přidat 6 polévkových lžic cukru krupice a znovu vyšlehat, přidat 6 žloutků a jenom zašlehat. Na závěr stěrkou lehce vmíchat 6 polévkových lžic polohrubé mouky, nebo 3-4 lžíce mouky a 2-3 lžíce kokosu, zkrátka dohromady to musí být 6 lžic. Těsto nalijte na plech s papírem a pečte pár minut na 250, jakmile se zabarví a odchlípne od okrajů plechu, vytáhněte, aby nebyla vysušená. Nechte vychladnout normálně na plechu, potom sundejte papír, pokapte třeba šťávou z kompotu, dobrý je ananasový, potřete marmeládou, pak krémem, nasypte eventuálně kousky ovoce a pevně srolujte. Povrch opět potřete krémem a pokutálejte v kokosu. Krém - pokud tam budete chtít ovoce - je asi nejlepší bílý vanilkový, máslo, cukr, pudink, ev. rum. Ale tato roláda není špatná třeba i s karamelovým krémem, ovšem bez ovoce, potom doporučuju prokapávat sladkou kávou s rumem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: M.D.R.
|
Vloženo: 18.02.2010 9:43:00.
ID: 7303.
|
|
Zdravím, je zvláštní, že většina návodů je psána tak, že se sníh přidává až nakonec aby těsto nadýchal.....Jana píše postup opačný a stejně tak Rettigová ve své kuchařce, tam to dokonce míchá celou hodinu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: Hav.
|
Vloženo: 19.02.2010 7:32:32.
ID: 7309.
|
|
Domnívám se, že je to historická záležitost, protože je mnohem jednodušší ručně vyšlehat sníh než žloutky s cukrem. Jinak jsou běžně popisovány 3 způsoby piškotových těst - vlastně 4 - 1)šleháme celá vejce s cukrem 2)šleháme žloutky s cukrem a nakonec přidáme sníh z bílků 3)šleháme žloutky s cukrem a zvlášť bílky s cukrem, smíchame a pak přidáme ostatní 4)šleháme bílky s cukrem a žloutky jen vmícháme. Fungují všechny způsoby, ale nejsem takový exerimentátor, abych jednotlivé postupy zaměňovala. Vždy použiji ten postup, který je v receptu uveden.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM
|
Vloženo: 22.02.2010 15:02:54.
ID: 7315.
|
|
Děkuji za recepty mně právě zajímalo hlavně jestli se dává i do toho piškotového těsta a krému kokos anebo je-li ta roláda pouze v kokosu obalená. Ovoce tam určitě není, myslím že jen marmeláda a krém a to pokapání šťávou bude určitě fajn. Krém asi tedy zkusím vanilkový, karamelový by byl zase už o něčem jiném:-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pravá kokosová (piškotová) roláda
Od: AdriM
|
Vloženo: 22.02.2010 20:06:47.
ID: 7316.
|
|
A ještě prosím ten recept je na jeden klasický plech? A z toho se pak dělají třeba dvě rolády? Omlouvám se za laické dotazy, ale i když peču moc ráda, roládu jsem ještě nikdy nedělala.
odpovědět
|
| | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|