Reklama
|
Téma "recepty na pralinky"
|
recepty na pralinky
Od: Markéta
|
15.01.2011 21:34:08.
id: 7904.
|
|
Jsem laik se zálibou v přípravě sladkostí. Ráda bych se pustila do domácí přípravy kvalitních pralinek. Nevíte někdo podle jakých receptů připravují pralinky cukráři?děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Kaču
|
Vloženo: 19.01.2011 22:40:16.
ID: 7910.
|
|
Dobrý den, já jsem stejný případ hledala jsem na netu, ale jediné co jsem našla bylo : ukousnout tělíčko čokl. figurce a hlavu naplnit likérem nebo rumem... Jinak bych taky ocenila nějaký ten návod a recept :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Marsikulka
|
Vloženo: 22.01.2011 21:53:58.
ID: 7917.
|
|
Ahoj všichni co chcete recept na pralinky. Jsem profesionální cukrářka a tak se budu snažit vám co nejlépe poradit. V první řadě musíte mít kvalitní čokoládu určenou přímo na výrobu pralinek. Dá se sehnat všude kde se prodávají suroviny pro cukráře. A pokud chcete docílit bonbonů jak od profíka, tak pak i formu na pralinky. Když se vám nechce investovat, tak stačí malinké papírové košíčky, co seženete v jakém koliv papírnictví. Čokoládu na pralinky rozehřejete ve vodní lázni a nebo mikrovlnce (pozor ať ji nespálíte) nesmí být vařicí. Pak ji nalejete do naprosto čisté a vychlazené formy na pralinky a nebo do papírového košíčku a obrátíte dnem vzhůru. Z povrchu formy pak odstraníte cukrářskou kartou čokoládu a dáte do vzniklého čoko korpusu náplň. Dáte na chvíli do lednice. Stejně tak postupujete u papírových košíčků. pak náplň zalejete čokoládou a necháte znova vychladit. Můžete i na chvíli dát do mrazáku. Po zatuhnutí vyklopíte a nebo odstraníte papírový košíček. A je hotovo
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Johny
|
Vloženo: 23.01.2011 15:47:56.
ID: 7918.
|
|
Dobrý den Marsikulko,
radíte zájemcům kvalitní čokoládu - čokoládu na výrobu pralinek, ale bez ztemperování se výsledek nemusí vůbec podařit, nebo poté vyklopené čokoládové bonbóny na sobě budou mít nepěkné tukové výkvěty popř. budou šekaté. Zkrátka pokud někdo používá pravou čokoládu, měla by se tato čokoláda nejprve ztemperovat. Co se týče temperování, byl tu nedávno článek. To jen okrajem ....
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Helena
|
Vloženo: 24.01.2011 9:59:55.
ID: 7920.
|
|
Souhlasím, ten článek o temperování je výstižný, vytiskla jsem si ho a měla jsem ho vždy při ruce když jsem se učila temperovat čokoládu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Johny
|
Vloženo: 28.01.2011 19:34:00.
ID: 7934.
|
|
:-))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Zuzana
|
Vloženo: 27.12.2011 23:36:11.
ID: 8374.
|
|
Dobry den, chcela som sa spytat, ci by ste mi neposlali ten link na ten clanok o tempeerovani :) dakujem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Johny
|
Vloženo: 31.12.2011 21:53:03.
ID: 8377.
|
|
h t t p ://cukrar.gastronews.cz/hledej.asp?search_string=temperace+%E8okol%E1dy
nebo stačí do okénka v pravém horním rohu ("Hledat") zadat - Temperace čokolády
:-)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: recepty na pralinky
Od: Johny
|
Vloženo: 31.12.2011 21:54:29.
ID: 8378.
|
|
Zuzano v pravém horním rohu, zadejte do vyhledávacího okénka - Temperace čokolády
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|