Reklama
|
Téma "Koňakové špičky"
|
Koňakové špičky
Od: Marek
|
16.04.2006 8:46:40.
id: 803.
|
|
Dobrý den, nemáte někdo recept na koňakové špičky, ale takové jako se prodávají v cukrárně, tzn. bez těsta z ořechů a drcených piškotů, tedy z kakaového krému a vaječného likéru s šokoládovou polevou? Díky
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Janča
|
Vloženo: 01.05.2006 8:48:01.
ID: 828.
|
|
Ja Vám napišu recept na špičky. Krém 17,5 dkg cukru krupice 35 dkg margarinu, ja používá cukrářskou LUKANU tu oranžovou 5 dkg sojového pudru 30 dkg čokolády 5 dkg kakaa 24 dkg vody
Vodu, cukr krupice, sojový pudr a kakao přivedeme k varu chvili ještě povaříme, vypneme sporák a nasypeme čokoládu a mícháme do rozpuštění čokolády, pak dáme do lednice ztuhnout. Já to nechávám odležet do druhého dne. Pak vyšleháme stím margarínem. Náplň 25dkg mixaru 5dkg rumu , podle chuti 12,5 fondánu 12,5 dkg vody teplé
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: kočka
|
Vloženo: 05.12.2007 15:59:38.
ID: 3617.
|
|
Děkuji konečně spřízněná duše co se odhodlala recept napsat veřejně na net pa
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Ľubica
|
Vloženo: 25.07.2006 16:01:33.
ID: 1083.
|
|
chcela by som recept na tekutý vanilkový krém do špičiek ale nie z mixaru ale zo sušeného mlieka, ak niekto vie, nech mi pomôže.Ďakujem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: renata
|
Vloženo: 08.09.2006 15:03:23.
ID: 1228.
|
|
Ten recept na špičky je sice přesný pro cukrářskou výrobu, ale asi těžko někde v obchodech lehce seženete mixar a fondán. Taky prosí o recept na špičky, ale domácí.
Předem díky za případnou odpověď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Johny
|
Vloženo: 08.09.2006 21:11:27.
ID: 1232.
|
|
A proč řešíte fondán a mixar? Udělejte si skvělé domácí likérové špičky s vaječným koňakem! K dostání je snad všude, nebo ne? Tiše závidím, protože mi ho u nás na cukrárně používat nesmíme.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Jana
|
Vloženo: 11.09.2006 14:16:27.
ID: 1236.
|
|
dobrý den,
chci se zeptat Johnyho, prosím Vás, proč nesmíte používat vaječný koňak, když se může prodávat?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Johny
|
Vloženo: 11.09.2006 17:12:03.
ID: 1237.
|
|
Zdravím! Tak je to ze dvou důvodů - je pro nás příliš drahý ( a možná by ani za chvíli nebylo co do bombiček dávat? ) a druhým důvodem je to, že si nejsem jist jak je vyhláškou ošetřeno používání alkoholu do zákusků - domnívám se, že u zákusků musí být upozornění že obsahuje alkohol ( také hlavně kvůli řidičům ) a pak nevím, jak vyhlášky pamatují na zákaz prodeje alkoholu mladistvým do 18 let? Toť asi z mé strany vše. Děkuji za dotaz.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: olik
|
Vloženo: 04.12.2006 15:06:15.
ID: 1476.
|
|
Dobrý den,to je zajímavé ,ale v hotelu Ambasador se likér do špiček dává s lahví vječný kon'ak.tak nevím!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: EvaK
|
Vloženo: 11.01.2010 16:55:34.
ID: 7230.
|
|
Dobrý den, někde v poradně jsem četla příspěvek, kde někdo psal o zákazu používání alkoholu v cukrářských výrobcích. Bohužel si nepamatuji kde to bylo. Hledala jsem o tom něco v zákoně a našla jsem jen informaci, že při použití alkoholu v cukr.výr. se to u výrobku musí označit-to co vlastně napsal Johny, nic víc. Mimochodem Vás Johny zdravím:) Existuje ještě nějaké upřesnění nebo víc informací? Pokud někdo ví, poradíte? Děkuji. Eva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Johny
|
Vloženo: 12.01.2010 19:15:26.
ID: 7233.
|
|
Evičko děkuji a i já Vás srdečně zdravím!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: sluneck.o
|
Vloženo: 03.09.2013 11:15:12.
ID: 10200.
|
|
to si koupíte i v cukrárně
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Božena
|
Vloženo: 19.06.2014 7:54:52.
ID: 11569.
|
|
Dobrý den! Topmix a fondán se dá lehce sehnat na aukru a není to zas až tak drahé. Já používám jen topmix a už dvakrát jsem si ho od tamtud objednávala. Objednávám tam i čokoládu je levnější než v obchodě. zkuste to.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: mila
|
Vloženo: 12.09.2006 8:00:20.
ID: 1240.
|
|
zdravim: naplň do špiček ale nevím jestli to bude to pravé ořchové:sušené mléko-200g fondán -130g voda -100g rum.aroma -008g žluté barvivo -stopa
mila.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Jitka
|
Vloženo: 19.12.2006 9:58:38.
ID: 1528.
|
|
NA BUFLERKY 3bílky ušlehat se 3lžícemi krupicového cukru,3žloutky smíchat s lžící solamylu,přidat sních a 4lžíce mouky.Hladkou trubičkou stříkat na plech s papírem.Pečeme na 180.Po deseti minutách na 120 a dosušíme. NA KREM 18dkg vody,3 lžíce solamylu,16dkg cukru krupice,2dkg kakaa vaříme 5 minut na hustou kaši.Přidáme 26dkg čokolády na vaření a po rozpuštění přišleháme 26dkg 100% tuku. Trubičkou na špičky nastříkáme krém na buflerky /trochu krému si necháme na uzavření špiček/a dáme do lednice.Potom naplníme koňakem a zavřeme zbytkem krému řezanou trubičkou.Dáme stuhnout do lednice a poléváme čokoládou.Dobrou chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Iveta
|
Vloženo: 16.01.2007 12:54:25.
ID: 1609.
|
|
Ctěla jsem se zeptat: ten 100% tuk se má předem rozpustit?Děkuji za odpověď Iveta
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Nara
|
Vloženo: 13.06.2007 0:25:05.
ID: 2197.
|
|
Všem co chcou recept na špičky!!!Vyskoušela jsem tento recept od paní Jitky.Je dostupný pro normální bělochy :-) Z běžně dostupých surovin. A je moc a moc dobrý.Na popud dalšího příspěvku jsem piškoty do spod udělala z klasického piškotového těsta které jsem zrovna pekla. Na další dotaz jestli tuk se davá rospuštenej,já jsem dala to jedno deko do teplého a nechala jsem to schladnout a odstát v lednici aspoň pár hodit a zbytek jsem zešlehala nerozpuštěný tuk pokojové teploty.Prošlo mi to. Pokuď jsem napsala nějakou botu,tak se profíkům omlouvám-jsem amatér,ale špičky byli moc dobré :-) Hodně úspěchu a dobrou chuť !
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Květa
|
Vloženo: 22.11.2007 16:10:51.
ID: 3515.
|
|
Měla bych velikánskou prosbičku. Vyzkoušela jsem recept od paní Jitky. Piškotky i krém jsou opravdu výborné, ale mám problém. Koupila jsem si originál trubičku na špičky, ale nejspíš s ní neumím zacházet. Krém jsem stříkala kolmo na piškoty, ale nedělal se mi komínek do kterého bych nalila koňak nebo se mi jedna strana propadala dovnitř. A to jsem měla krém půl dne v lednici. Můžete mi prosím nějak poradit.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 23.11.2007 11:14:59.
ID: 3520.
|
|
Dírka po straně špičky musí zůstat venku, nesmí být schovaná v pytlíku s krémem. Aby se stěna nepropadala závisí na tloušťce stěny a tu lze ovlivnit rychlostí zvedání trubčky od piškotu - čím pomaleji, tím bude stěna silnější.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 30.01.2007 19:20:09.
ID: 1642.
|
|
Mohu jen doporučit: 250g másla, 2pudink vanilkový, 200g cukr moučka, 2-3 polév. lžíce hořkého kakaa. Uvaříme pudink podle návodu a necháme vychladnout, pak ušleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme pudink a pak kakao. To je krém. Piškotky si peču sama, to je stejný recept jako na dort, tedy vejce, cukr, mouka a sníh z bílků, vše dávám na plech pomocí polévkové lžíce. Zakoupila jsem si nástavec na koňakové špičky. Takže na piškoty dávám krém pomocí nástavce a dám zatuhnout do mrazáku, pak plním koňakem, nemusíte se bát, koňak nevytéká a i piškoty zachovají svůj tvar a pevnost. Po té doplním krémem, takovou tu čepičku a opět dám do mrazáku. Rozpustím čokoládu na vaření s kouskem omegy, můžete i v mikrovlné troubě na slabém ohřevu a po té namáčím vyndané špičky a opět nechám zatuhnout v mrazáku. No a to je celé, pak můžete v klidu dát do lednice a špičky jsou hotové. Nevím jak Vám můžu víc pomoci, snad nejlepší způsob je spojit se se mnou a popovídat si o tom. Já jsem s tímto receptem jen uspěla a dělám je pro své blízké ve větším počtu, prootže se na ně strašně těší a jak sami říkají jeden kousek nestačí. Tak hodně úspěchů při tvorbě vašich špiček, snad uspějete stejně jako já. S pozdravem Procházková
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: lenka
|
Vloženo: 12.03.2007 23:42:30.
ID: 1765.
|
|
Můžete mi poradit, kde seženu ten nástavec na výrobu koňakových špiček? Moc ráda bych je zkusila, ale bez toho nástavce se neodvažuji. Nebo je nějaký postup pro výrobu bez nástavce či jiné speciální pomůcky? Díky Lenka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Helena
|
Vloženo: 13.03.2007 15:22:30.
ID: 1766.
|
|
Nástavec na koňakové špičky se dostane u firmy Fiala - reklama vlevo, zasílají i na dobírku. Můžete si vybrat zda chcete na mini-špičky, nebo normální velikost. Když není nástavec tak se krém stříká na bufler hladkou špičkou a to dokola kolem bufleru a čím výše stříkáme tak krémovou špičku zúžujeme. Pak naplníme a vršek uzavřeme pusinkou krému zubatou špičkou. Po ztuhnutí namočníme do čokolády. Když se to dělá pečlivě, není ani poznat že jste to dělala normální hladou špičkou.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Linda
|
Vloženo: 10.05.2007 11:08:19.
ID: 2043.
|
|
Dobrý den, mám zakoupený nástavec na výrobu koňakových špiček, ale nevím, jak se s ním zachází. Můžete mi prosím pomoci a podat podrobný návod. Děkuji. Linda
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Helena
|
Vloženo: 10.05.2007 20:22:49.
ID: 2046.
|
|
Špičku strčíte do cukrářského pytlíku, nevím jestli máte mini, nebo tu velkou špičku, na velkou je třeba dost zvětšit otvor v sáčku. Cukrářský sáček naplníte hotovým krémem, naplněný sáček musí mířt kolmo na bufler. Stlačíte a krém nanášíte na bufler, pořád musíte kolmo, přitom pomalu zvedáte sáček až do té výšky jak chcete mít špičku velkou. Do vzniklé dutiny dáte náplň, a zbylým krémem uzavřete-zubatou špičkou uděláte pusinku. Ztuhnout a namočit do čokolády. Snad Vám to pomůže.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: kočka
|
Vloženo: 05.12.2007 18:56:32.
ID: 3621.
|
|
Začetla jsem se do receptu a zdá se mi, že vařit puding dle návodu tzn. z 1 litru mléka mi připadá hodně na 1/4 kg másla, také je to bez čokolády. To je zakladní ingredience ne? ...takže dám přednost jiným zde uvedeným receptům Jana
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 15.02.2007 12:00:54.
ID: 1682.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: ZuSka
|
Vloženo: 03.04.2007 19:50:55.
ID: 1875.
|
|
buflery (cca 25ks) 0,23 cukr krupice 0,75 mouka hladká 0,046 krémový prášek/puding 0,55 bílky 0,32 žloutky 0,14 voda
Žloutky v misce metličkou rozmícháme s menší částí cukru, vodou, krémovým práškem, přidáme trochu mouky. Bílky vyšleháme dotuha se zbytkem cukru, spojíme s obsahem misky a prosátou moukou. Okamžitě zpracováváme - sáčkem s hladkou trubičkou tvarujeme na pečící papíry malé bochánky (průměr cca 3cm). Okamžitě pečeme při 180°C při pootevřených dvířkách, po zezlátnutí povrchu plech otočíme, dvířka zavřeme a dopečeme (hotový bufler lze sundat z papíru). Buflery nesundáváme a necháme je vychladnout. Vychladlé buflery pečlivě potřeme rozpuštěnou čokoládou (zabrání vsakování náplně do buflerů a její protékání).
hmota: 0,25 cukr krupice 0,07 sojova mouka 0,5 margarín 0,5 čokoláda 0,09 kakao 0,35 voda
Vodu, margarín, cukr, kakao přivedeme k varu, přidáme sojovou mouku a prováříme 10 minut. Stáhneme s ohně, vmícháme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Za občasného míchání necháme vychladnout, poté uložíme do lednice zrát. Druhý den hmotu vyšleháme (NESMÍ se nahřívat, špičky by padaly) - hmota šleháním postupně změní barvu na světlejší. Sáčkem se speciální trubičkou stříkáme na upravené buflery, necháme zatuhnout v chladu.
náplň: 0,12 sušené mléko 0,04 fondán/cukr moučka 0,05 voda převařená rumové aroma
Převařenou vodu nalijte do misky, přidejte fondán/cukr a šlehejte, dokud se fondán/cukr nerozpustí. Přidejte sušené mléko, ochuťte rum.aroma, obarvěte potr.barvivem.
Zatuhlé "komínky" plňte náplní pomocí trychtýře, nesmí být úplně plné. Do sáčku s řezanou trubičkou naberte zbývající hmotu, naplněné bombičky uzavřete, nechte zatuhnout v chladu. Čokoládu na vaření rozpusťte na vodní lázni, přilejte rozpuštěný 100%ní tuk (3:1) a rozmíchejte, až se tuk a čokoláda spojí. Ve vytvořené polevě potahujte hotové bombičky, nechte odkapat např. na mřížce, sundejte na tác s papírem a nechte zatuhnout.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Hav
|
Vloženo: 31.05.2007 16:01:17.
ID: 2141.
|
|
Prosím Vás o sdělení, zda lze nahradit rostlinný tuk máslem. Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Miriamm
|
Vloženo: 31.05.2007 19:54:54.
ID: 2147.
|
|
ahoj,zalezi jak do ceho,nekde by se to mohlo vytratit,nekde uskodit...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Hav
|
Vloženo: 02.06.2007 13:06:47.
ID: 2160.
|
|
děkuji Vám za nápovědu, Miriamm, pokud jsem si to přebrala správně, tak margarím máslem hravě nahradím, ztužený pokrmový tuk nikoliv - to bych ani nezkoušela.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Nara
|
Vloženo: 20.11.2007 20:02:59.
ID: 3496.
|
|
Zdravím,už jak jsem jednou psala.Dělala jsem špičky podle paní Jitky.(recept uveden nahoře)A jsou skvělé.Akorát místo bufleru jsem dělala korpusky s klasického piškotového těsta na dorty.Dělala jsem jich pár na skoušku a těsto na dort jsem akorát dělala.A co nejduležitější?Špičky jsou z běžně dostupných surovin
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: nnn
|
Vloženo: 01.12.2007 2:36:20.
ID: 3579.
|
|
Přidám recept na špičky,je vyzkoušený a dobrý. Krém:1/2 kg změklého 100% tuku + 30 dkg ml.cukr řádně vyšlehat a pak přidat 10 dkg kakaa + 1 dcl rumu a opět šlehat,pak je stejný postup jak popisují v příspěvcích zhora uvedených.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: tutunka
|
Vloženo: 08.04.2008 13:52:34.
ID: 4517.
|
|
Dobrý den, ráda bych vyzkoušela váš recept na koňakové špičky. Vyzkoušela jsem již několik receptů a žádný nebyl takový jak bych si představovala. Váš recept mi přijde jednoduchý a hlavně z dostupných surovin. Tak pokud by vám to nevadilo, mohla by jste mi napsat kompletní recept na koňakové špičky i s receptem na piškoty? A jaký 100% tuk používáte. Moc Vám předem děkuji. V pátek máme oslavu, tak bych to ráda vyzkoušela.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: nnn
|
Vloženo: 09.04.2008 14:54:36.
ID: 4524.
|
|
Používám lukanu 100% a jelikož mám špičku s malým průměrem,tak dělám špičky na kupované piškoty,ale taky se dá upéct piškot na plech a kulatým vykrajovátkem dělat kolečka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Helena
|
Vloženo: 10.12.2007 14:27:30.
ID: 3656.
|
|
Paní Míšo a ostaní, přečtěte si pořádně všechny příspěvky od začátku, ty recepty na likérové špičky jsou tam napsány docela podrobně, viz. paní AJA, p.Janca, dokonce i recept na bufery (na spodky), i náplň do špiček. Pan Marek by Vám stejně nic jiného nenapsal, protože ty recepty - to jsou opravdové špičky z cukrárny, kromě receptu kde je popisováno že špičky se dělají z uvařeného pudingu atd....,a receptu od "nnn", ale nevím můžete to vyzkoušet, výsledek uvidíte sama. Tak si to prostudujte, ty uvedené recepty jsou správné. Mě to připadá, že za chvílí se diskuze "koňakové špičky" bude podobat kauze - "Marlenka"!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Helena
|
Vloženo: 10.12.2007 21:16:07.
ID: 3661.
|
|
Já to vůbec nemyslela zle, ale opravdu tam ty recepty jsou!!!A "cukrárenské"! Zkuste, a jak se nebude dařit, tak probereme zbytek!!! Já osobně jsem už taky psala a popisovala jak se koňak špičky dělají. Kdybych Vám napsala recept, tak bude stejný jako ty předešlé, kromě těch dvou na které jsem upozorňovala!!! Škoda jen, že někteří jen tak bezhlavě píšou, aniž by si přečetli co se píše o trošku výše..... Já pomůžu ráda (to jste si snad už všimli), samozřejmě jen pokud vím a taky někdy o rady prosím!! Takže opravdu nic ve zlém!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Eva
|
Vloženo: 16.12.2007 8:49:20.
ID: 3703.
|
|
Prosím vás pomuze mi nekdo prepocítat recept paní Zuzany na gramy.Bohuzel to neumím a její recept se mi zdá být dobrý.Dekuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Ala
|
Vloženo: 16.12.2007 11:28:11.
ID: 3704.
|
|
Tak tady to máte přepočítané Buflery: 230 g cukr krupice 750 g mouka hladká 46 g krem. prášek(pud.) 550 g bílky 320 g žloutky 140 g voda
Hmota: 250 g cukr krupice 70 g sojová mouka 500 g čokoláda 90 g kakao 350 g voda
snad jen sem to dobře opsala jinak držím palce at se povede Ala
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Javes
|
Vloženo: 01.08.2008 15:37:06.
ID: 5080.
|
|
ALA - pozor- HMOTA: chybí 500g margarín
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Jana
|
Vloženo: 03.01.2008 14:31:14.
ID: 3772.
|
|
Dobrý den, všem pekařkám a pekařům... Měla bych na vás-jak je vidět-již zkušené pekařky jeden dotaz-když si upeču na indiánky buflery a pak naplním špičky pravým vaječným koňakem, nenasáknou tím koňakem a nerozmočí se? Nikdy jsem špičky nedělala, chci vyzkoušet porvé...). Moc vám všem děkuji za případnou odpověď a přeji PEČENÍ ZDAR!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Oloušek
|
Vloženo: 03.01.2008 16:08:49.
ID: 3773.
|
|
To víte paní Jano že se buflery pod špicemi rozmočí, když tam dáte nápň likérovou. Musíte buflery před stavěním špic upravit a to potřít jejich povrch čokoládovou polevou. Stačí štětec namočit do polevy a bufléry na papíru přetřít.Po ztuhnutí zabrání prosáknutí bufléru. Pak můžete spokojeně stavet špice a plnit!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Marka
|
Vloženo: 10.03.2008 22:55:03.
ID: 4271.
|
|
Dobrý den ,prosím o zaslání receptu na špičky a na krém do nich .A jestli existuje nějaký jiný krém než s mixarem ,ale který se nenasákne do těch piškotů.Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Helena
|
Vloženo: 11.03.2008 8:36:07.
ID: 4272.
|
|
Ty recepty na špičky jsou zde uvedené, přečtěte si pořádně všechny příspěvky a uvidíte. Jinak pokud je to na domácí pečení, tak si je naplňte hustším vaječným koňakem. Já to taky tak dělám a jsou skvělé.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Johny
|
Vloženo: 11.03.2008 9:56:39.
ID: 4273.
|
|
Toto je receptura, kterou jsme používali v učení:
70g cukr krupice, 20g sojový pudr (lze nahradit hladkou sojovou moukou, k sehnání např. v prodejnách se zdravou výživou), 20g kakaový prášek, 90 g voda => to vše smícháte a uvedete do varu - nezapomeťe míchat, necháte krátce přejít varem a odstavíte + přidáte 130 g nasekané čokolády na vaření a rozmícháte do hladka. Tuto hmotu necháte vychladnout a poté ji uložíte do ledničky, kde ji necháme do druhého dne uzrát. Druhý den ke hmotě přidáme 130g margarínu (nejlépe pokojové teploty) a celé to vyšleháme. Pokud se krém bude srážet nebo bude moc tuhý, malinko ho nahřejte v teplé vodní lázni, ale nepřeženťe to, krém nesmí být příliš řídký, aby vám z toho následně šli dobře stříkat špičky a nebortili se. Co se týče náhrady mixarového krému, již někdo předemnou tu psal, ať zkkusíte použít vaječný koňak malinko zahuštěný sušeným mlékem, přikláním se k tomuto názoru, v praxi je to velmi chutné, idkyž ne moc vhodné pro děti, bohužel. Aby se krém nenasákl do buflerů (piškotů), potřete před stříkáním špiček piškoty rozehřátou čokoládou na vaření, pomocí štětečku. Čokoláda bude působit jako izolace vody z tekutého krému vůči piškotu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Ko�akov� �pi�ky
Od: IDoqMCSytP
|
Vloženo: 17.03.2012 15:52:47.
ID: 8522.
|
|
ZdravedmHra vf4bec nejde do pekiel, pre1ve naapok. Na hra sa usilovne pracuje a novfd tfdm faspešne nabehuje na tie spre1vne koľaje. Proble9m je len v tom, že hre1či do developingu teda priamo do vfdvoja nevidia čo sa čoskoro zmened. Pre1ve sa prirpavujfa vhodne9 leaky pre fanfašikov nie len na blogu ale aj na novej stre1nke, ktore1 už čoskoro bude predstupne1 verejnosti. Tak isto sa tvoria rf4zne artworky, nove9 modely nove9 textfary. Hra teda s určitosťou postupuje a nabere1 slušne9 tempo. Tfdmto chem osloviť všetkfdch fanfašikov: Trpezlivosť ruže prine1ša, a v tomto predpade to nebudfa len ruže ale omnoho viac ;)Ve1š 2D Grafik Peetmaster.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Zuzu
|
Vloženo: 21.03.2008 11:00:30.
ID: 4367.
|
|
Ahojte, ja mam velmi dobry recept na konakove spice este z ucnovky! Buflerky robim z LSH - 3 vajicka - zvlast zltka, zvlast bielka. Do zltkov date 5PL pras.cukor - vyslahat do penista, sneh do tuha, opatrne spojim pridam 5PL muky polohrub. Krem na spice: 300g pras.c, 2 tabulky horkej cokolady, 100g kakaa, 4 cele vajicka. Vsetko spolu uvarime a nechame vychaldnut. Do vychladnuteho pridam 6celych masiel a ak je to este makke 1 heru navyse! A co sa tyka spicky na spice ten som si dala vyhotovit, doporucujem vam zohnat niakeho zamocnika.... Prajem Vam vela uspechov! Zuzu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Javes
|
Vloženo: 03.03.2009 17:35:27.
ID: 5934.
|
|
Zuzu, recept na Tvoje koňakové špičky se mi líbí, ale nemá tam být trochu vody? nebo jak to vaříš bez ní ??? Těším se na odpověď J.V.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 21.03.2008 12:50:08.
ID: 4368.
|
|
Píše se zde o buflerech. Dodal bych že do buflerové hmoty příjde i škrob a voda, a recept je poněkud jiný, než na cukrářské piškoty. Sníh se naopak nemá vyšlehat moc tuhý. Karlos. Kdyby byl zájem hodim sem receptik.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Bufler
|
Vloženo: 21.03.2008 13:49:42.
ID: 4369.
|
|
Karlosi hoď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 23.03.2008 12:16:28.
ID: 4385.
|
|
Takže receptík na buflery. bílek 2,4 žloutek 1,4 cukr 1 mouka 1,8 škrob 0,2 voda 0,6
BUFLEROVÁ HMOTA: 20 g kryštálového cukru 40 g hladkej múky 5 g krémového prášku (Zlatý klas) 60 g bielkov 30 g žĺtkov
ingredience: Buflery: 60 g pískového cukru, 110 g hladké mouky, 15 g pudinkového prášku vanilkového, 150 g bílků, 80 g žloutků, 40 g vody,
Když tak si vyberte. První je ověřený, myslim že i druhý. S pudinkovým práškem chytnou zajímavou barvu i příchuť. V podstatě se žloutky rozšlehají s vodou a přidá se do nich 1/3 mouky, tato mouka se ovšem má přidat těsně před smísením s bílkovým sněhem. Sníh se vyšlehá za postupného přidávání cukru v ne příliš tuhý sníh, nemá být přešlehaný. Část sněhu se pak přidá do žloutků, lehce promíchá a přidá se všechen sníh, pak postupně mouka, vše se lehce spojuje. Stříkat se musí ihned. Peče se na papíře. Komu se to zdá složité, může dělat klasické piškoty, ovšem bufler je jiný, vlhčí, jemnějí póry.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: nnn
|
Vloženo: 25.03.2008 23:13:48.
ID: 4400.
|
|
Paní Heleno,taky jsem pracovala v cukrárně kde jsme dělali špičky,ale myslím si že v domacích podmínkách to nejde dělat tak jak v cukrárně,recept který jsem tady zveřejnila dělám doma z dostupných surovin pro každého a můžu říct že se vyrovná těm z cukrárny a mám hodně zákazek zrovna na tyto špičky,dokonce říkají že jsou lepší než z cukrárny.Můžete si je vyzkoušet a uvidíte.Doporučuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: jarek
|
Vloženo: 17.05.2008 8:05:24.
ID: 4703.
|
|
dobrý den chci se zeptat jesti je možné když je v receptu psané sušené mléko a voda tak jestli je možné to nahradit normálním mlékem , jakože by se sečetla váha sušeného mléka a vody a to by se potom převedlo na váhu normálního mléka poradte prosím někdo a jak se u tohoto postupuje díky .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Lilina
|
Vloženo: 27.05.2008 17:46:51.
ID: 4763.
|
|
Nevím do čeho to chcete.Jestli to má být jako tekuté tak jo.Ale do modelovací hmoty musí být sušené.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Dana
|
Vloženo: 28.05.2008 16:49:53.
ID: 4772.
|
|
Pokud je v receptu psané sušené mléko tak se drž receptu, protože v cukrařině se nepoužívá čerstvé mléko z hyg. důvodů. Velice stručně.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Tom
|
Vloženo: 03.10.2011 19:52:22.
ID: 8251.
|
|
To je opravdu stručné, lze použít krabicové a nebo lahvové mléko, vařím z něj krémy a pod a problémy s hygienou žádné. Je pasterované.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Lilina
|
Vloženo: 28.05.2008 20:17:16.
ID: 4773.
|
|
V cukrařině se čerstvé mléko opravdu nepoužívá.Jestli si chce Jarek dělat něco doma tak se dá čerstvé mléko použít.Jsem cukrářka napište co chcete dělat.Když to budu vědět ráda poradím.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: jarek
|
Vloženo: 30.05.2008 12:46:28.
ID: 4783.
|
|
no já si chci udělat nápln do špiček ale sušené mléko je moc drahé a tak si chci udělat levnější nápln poradte prosím jestli to jde z obyčejného mléka popřípadě recept a nebo jestli je i jiný recept na nápln .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Lilina
|
Vloženo: 01.06.2008 16:47:33.
ID: 4794.
|
|
Pracuji v cukrárně a tam používáme mixar.Vy asi budete potřebovat zahustit nějakou tekutinu a na to bude potřeba asi to sušené mléko.Nebo si dopřejte vaječňák
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od:
|
Vloženo: 27.11.2009 16:43:27.
ID: 7104.
|
|
diky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: zuzuša
|
Vloženo: 30.01.2010 12:41:57.
ID: 7273.
|
|
Kočky ak plníte špice stačí Vám ak do vaječného koňaku zašlaháte jednu práškovú smotanu,vtedy Vám to nebude vytekať zo špicu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: oli
|
Vloženo: 18.02.2010 22:56:11.
ID: 7306.
|
|
domáci vaječný koňak.20dkg práškového cukru, 4žĺtka, 1vanilka vyšľahať do peny,pridať 1salko a 4dcl rumu a môžeš plniť špičky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Eva
|
Vloženo: 01.11.2010 19:19:44.
ID: 7769.
|
|
Já bych měla taky dotaz, kolik těch špiček je z toho Jitčinýho receptu?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: radek
|
Vloženo: 30.09.2011 18:30:17.
ID: 8242.
|
|
Dobrý den.V některých receptech na špičky je uveden sojový pudr.Nevím co to je a zda a kde se dá běžně koupit.Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: Johny
|
Vloženo: 01.10.2011 14:01:37.
ID: 8244.
|
|
Sojový pudr je vlastně hladká sojová mouka. Zkuste prodejny zdravé výživy.
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Koňakové špičky
Od: ZitkaA
|
Vloženo: 07.10.2016 22:42:34.
ID: 13450.
|
|
Dobry vecer, co se da vzit misto toho sojoveho pudru? Ja mam se sojou problemy... Dekuji!
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|