Reklama |
Archiv zpráv
Plastická čokoláda
19.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukozu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.
více...
Dračí vejce ve velikonočním hnízdě
16.04.2022, rubrika: Cukrářská poezie
Černé vejce bylo v hnízdě
v době konce února, a to vejce je na místě kde se radost už nekonáTak jak tomu v jiných zemích, více...
Velikonoce po polsku
13.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Celá akce se těšila velkému zájmu obyvatel města Skoczów (přítomen byl také pan starosta), ale i zástupců masmédií. Celý workshop natáčela regionální televize. Byli zde zástupci odborných gastronomických časopisů a denního tisku.
více...
Velikonoční macarony
11.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.
více...
Velikonoční beránek
09.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nastal čas oprášit velikonoční formu a pak už můžeme dále postupovat dle tradičních receptů. Beránek by rozhodně neměl na svátečním stole chybět – k čaji či kávě přijde určitě vhod!
více...
Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem
06.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
AE neutral rozpustíme ve vodě, dochutíme dochucovací pastou
vaječný koňak a vmícháme vyšlehanou šlehačku.Hmotu rozetřeme na plech s pečným papírem nebo jen na vymaštěný a pomoučený plech. více...
Plundrové pečivo
02.04.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...
Když šlehačka nabývá kyselé chuti
28.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Slavnostní Dobošův dort
25.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Příprava karamelu: Cukr krupici necháme pozvolna za stálého míchání rozpustit, až se upraží do zlatohněda. Ihned ho nalijeme na olejem namazaný papír na pečení a necháme ho dobře ztvrdnout.
více...
Tiramisu bez vajec
17.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tiramisu je proslulý italský moučník, k jehož výrobě se používá vajec. Není ale podmínka mít vejce pro tento starodávný a oblíbený italský, kaloricky vydatný a v překladu znamenající něco na způsob vyjádření veselí.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |