Reklama |
Archiv zpráv
Bavorský krém
26.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
více...
Buflery a jejich zákulisí
23.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Proč buflerová hmota někdy řídne?
To se stává, když se bílky přešlehají. Kdo chce mít hladkou, neřídnoucí hmotu, nesmí bílky přešlehat nebo nechat srazit. Je lepší, když se bílky vyšlehají méně. více...
Croccantino arachide
21.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koláč po upečení necháme trochu vychladnout. Mezitím si z másla, čokolády a citronové kůry přichystáme polevu. Jakmile se ingredience spojí v tmavou hustou hmotu, polijeme jí povrch koláče a pak vše posypeme nasekanými mandlemi.
více...
Cremium Schoko
19.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládový krém, který je možno používat a zpracovávat přímo z přepravní nádoby při teplotě 20 - 22 °C. Ponechává si i po pečení svoji krémovou konzistenci a je ideální pro plnění a potahování croissantů.
více...
Dekorace zdokonalují dort
16.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kdybychom roztírali na šabloně větší množství hmoty najednou, jsme v nebezpečí, že část této hmoty přilne na šablonu, čímž utrpí kvalita výrazu dekorace. Po rozetření zdvihneme pravou rukou šablonu na jedné straně výše a teprve levou rukou oddálíme š
více...
Jak zdokonalíme cukrářskou práci
14.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny.
Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení. více...
Švédsko neí pouze kvalitní ocel
12.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Švédsko není pouze symbolkvalitní oceli, ale i gastronomie, tentokrát v zaměřeníse na sladké řemeslo. Prohlédněme si švédskou tvorbu na gastronomické olympiádě.
více...
České zmrzliny stále lákají
09.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Paradoxně nejvíce zmrzliny v Evropě jedí severské národy. Dánové a Švédové jedí tak jedenáct litrů na osobu. Z tohoto pohledu má Česko stále velký potenciál. Ale i tady spotřeba roste. Nárůst je ale pomalý, nijak dramatický.
více...
Jemné pečivo
07.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy. V mírnější troubě upečeme. Vychladlý makovec přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
více...
V čerň skryta je pomlázka lásky
02.04.2021, rubrika: Cukrářská poezie
Neslyšet mládenců jásot, nezní z vesela dívek hlásky, příchozích podrážek klapot- zakryl stín vyznání lásky - Mrak, jenž covid se jmenuje,všude kol nás je přítomen, na buben smrti bubnuje, kdo z nás bude jím osloven?
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |