Reklama |
Archiv zpráv
Valentýnská růže
13.02.2012, rubrika: Cukrářská poezie
Růži lásky tobě dávám
a ty do mého jí vkládáš klína, - v lásce se ti odevzdávám - v den svatého Valentýna… více...
SIGEP - FRIGOMAT a jeho zmrzlinové poslání v Rimini / - 6.
10.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Prodejní praktičnost se projevuje třeba i v tom, že při před koncem prodeje je možné prázdný prosotor výrobníku již čistit, kdy jeho druhá polovina je ještě v provozu.
více...
SIGEP - FRIGOMAT a zmrzlinové stroje v Rimini / -5.
08.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Na největším cukrářském a zmrzlinářském veletrhu světa SIGEP byly v prezentaci značky FRIGOMAT k vidění řada výrobníků točené zmrzliny KISS. Jednalo se o jednopákové zařízení KISS 1 a třípákového stroje KISS 3.
více...
SIGEP - naukové poznatky v Rimini/ - 4.
06.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Nezbytnou součástí každého SIGEPU jsou výukové programy, které byly rovněž přítomny v jeho již 33. edici. Přečtení si pouhé receptury bez praktického znázornění, je v takovém případě mnohdy rovno polibku přes sklo.
více...
SIGEP - dortové dominanty v Rimini / - 3.
01.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Dortová exhibice bývá dominantním vrcholem cukrářského oboru. Tuto skutečnost neopomněli ani pro tentokrát riminští režiséři cukrářského Sigepua , kdy velké dortové show se konalo v podání domácích cukrářských nadějí pod rámcem národní soutěže.
více...
SIGEP - karamelové skvosty v Rimini / - 2.
30.01.2012, rubrika: Akce a soutěže
Absolutním vrcholem emocí a zážitku, bylo večerní představování jednotlivých prací, které bylo prováděno způsobem úchopu soutěžního monumentu na předem připravené plošině dvěma muži za stabilizační asistence autorky díla.
více...
SIGEP - sladký půvab v Rimini / -1
27.01.2012, rubrika: Akce a soutěže
To je Rimini, název města, ke kterému je v prvém měsíci každého roku nasměrován zakalený hrot střelky kompasu všech cukrářských poutníků směřujících do této posvátné cukrářské Mekky vyznavačů sladkého oboru.
více...
Perník - aneb bylo, nebylo
23.01.2012, rubrika: Perník
Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec. Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku.
více...
Cukrářská moudra
20.01.2012, rubrika: Tipy a triky
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
Dezert pohádka
18.01.2012, rubrika: Recepty
Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného přidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obě hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |