Reklama |
Archiv zpráv
Dýňová polévka Johna Wintera s krémem z vanilkové zmrzliny
10.02.2010, rubrika: Recepty
Vzniklé pyré dejte na plotnu, přidejte 250 ml vanilkové zmrzliny Ben & Jerry´s. Zvolna vařte na nejnižší stupeň, tak aby se směs důkladně prohřála.
více...
Arnoldův Ben & Jerry's Crème Brulée
09.02.2010, rubrika: Recepty
Těsně před servírováním: nasypte libovolné množství cukru na povrch vaječných krémů, tak aby každý z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizování dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole
více...
Výroba domácího karamelu
08.02.2010, rubrika: Recepty
Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
Karamelizace je proces oxidace cukru, kdy jeho reakce je odvislá od druhu cukru více...
Deset otázek Kontinentálnímu direktorovi Kubecovi
05.02.2010, rubrika: Osobnosti
Přeji si aby naše asociace a hlavně její členové z této funkce co nejvíce profitovali. Již po volbě, ale i před ní bylo moc hezké poslouchat jak je Česká republika stále zmiňována, jak jsme v kuloárech hodnocení
více...
Zemřel prezident SCČR Drahoslav Hvězda
03.02.2010, rubrika: Osobnosti
Založením současné cukrářské organizace po 47 letech tak navázal na odkaz bývalého cukrářského spolku, kdy pan Hvězda byl od jeho novodobého a opětovného založení až do letošního roku jeho vrcholovým představitelem.
více...
Dort a jeho fotografování
01.02.2010, rubrika: Tipy a triky
V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit.
více...
Prezident Kubec se stal Continental Direktorem Central Europe!
29.01.2010, rubrika: Osobnosti
Prezident AKC ČR byl na 34. Kongresu WACHS v Chile zvolen kontinentálním direktorem pro centrální Evropu! Tato volba je osobním úspěchem a prestiží našeho prezidenta, ale i poctou pro Českou republiku.
více...
Bavorský krém
27.01.2010, rubrika: Recepty
Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem. více...
Cukrárna - formování společenských vjemů dítěte
26.01.2010, rubrika: Cukrařina
Prvním gastronomickým zařízením se kterým člověk přijde již v ranném věku do styku, je obvykle cukrárna.
Kolem metru vysoký človíček, mnohdy s námahou udržující stabilitu chůze, řízen svými chuťovými pudy, je upoután barevností zákusků. více...
Domácí výroba žvýkačky
25.01.2010, rubrika: Recepty
Doma si lze vyrobit mnohé, ale žvýkačka nepatří mezi cukrovinkové produkty, které bychom si sami zhotovovali. Největší problém spočívá v surovinách, které si lze obtížně obstarat. Přesto je možné si ji ze zájmu takovýto druh zkusit doma zhotovit.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |