Reklama |
Archiv zpráv
Čokoládové pralinky
14.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací
více...
Valentýn v roušce covidu
12.02.2021, rubrika: Cukrářská poezie
Valentýn toť den lásky,
byť slaven v zimním měsíci, těžko hladit dívce vlásky, - když hřeben je covid běsnící – více...
Amaretto hrušky na kokosové pusince
10.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek.
více...
Mačokoláda od Mixitu
08.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
„Úspěch müsli mixu doktora Mačatého nás přivedl k Mačokoládě. Když jde na zeleno obarvit mléko, proč by nešla čokoláda? A výsledek je nejen chutný, ale k tomu i skvěle vypadá,
více...
Pečeme s fruktózou
04.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fruktóza je přírodní monosacharid a má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné.
více...
Karamelovo - kávové řezy
01.02.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Upečený korpus potřeme džemem. Na něj rozetřeme karamelový krém, nasypeme nasekané oříšky a přitlačíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
více...
Pracujeme s celozrnným pečivem
29.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ze zdravotního hlediska je lepší dávat přednost tmavému, tedy celozrnnému pečivu, před bílým. Je však třeba pozorně vybírat, protože ne každé tmavé pečivo je skutečně "tmavé".
více...
Agar z blízka
27.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje.
více...
Krém do laskonek
25.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Za stálého míchání provaříme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou příchuť (chuťově jemný, bez nepříjemné chuti škrobu) => krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem.
více...
Svatební koláčky
20.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Existuji i varianta v přidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškotů do tvarohové náplně. Ale jen do vázaných buchet, protože se v buchtách tvaroh neztrácí.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |