Reklama |
Archiv zpráv
Jak si vyrobíme medovinu
17.05.2009, rubrika: Recepty
Asi po 4 - 6 týdnech stáčíme zakvašený roztok z kalů do jiné nádoby gumovou hadicí. Roztok necháme téci z větší výše aby se provzdušnil. Nádobu naplníme až po okraj, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme při nižší teplotě (10 °C) asi 3 měsíce dokvašovat
více...
Recept na domácí výrobu žužu
14.05.2009, rubrika: Recepty
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. více...
Jahodové pokušení s lesními plody
13.05.2009, rubrika: Cukrařina
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Využití čokoládových polotovarů
11.05.2009, rubrika: Cukrařina
Za stálého míchání rozpustíme fondánovou hmotu. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ( na vodní lázni), vytemperujeme a teprve potom zamícháme upravené oříšky i fondán.
více...
Národní tým kuchařů a cukrářů ČR vstupuje do nové etapy
08.05.2009, rubrika: Akce a soutěže
Nové představenstvo AKC ČR, jmenovalo na základě výběrového řízení do funkce managera Národního týmu pana Tomáše Konopku, který si do kapitánské pozice týmu vybral zkušeného člena národního týmu Jana Horkého.
více...
Fillo těsto
07.05.2009, rubrika: Recepty
Čtverce skládáme po třech na sebe tak, že střed prvého čtverce potřeme troškou oleje, navrch dáme na koso další čtverec jehož střed také pomázneme olejem a zakončíme třetím čtvercem tak, že utvoříme jakousi hvězdu.
více...
Čokoláda v zorném poli vědeckého oka
05.05.2009, rubrika: Tipy a triky
Představte si kousek čokolády. Jeho chuť takovou jakou máte nejradějí. Hořká čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda. Málo kdo dokáže odolat tomuto fenoménu známému již Aztékům. Má-li však chutnat, musí se jednat o excelentní kuchařskou záležitost.
více...
Broskvovo – ostružinový koláč
04.05.2009, rubrika: Cukrařina
Rozpustíme 30 g másla, sejmeme ze sporáku a vlijeme zbytek studeného mléka. Do této směsi přidáme vejce, 35 g cukru, 1 balíček vanilinového cukru a vše důkladně prohněteme. Znovu necháme kynout po dobu 20 minut.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
29.04.2009, rubrika: Cukrařina
Žloutky rozmícháme v samostatné míse. Rovněž tak promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou, až dojde k dokonalé vazbě obou hmot. více...
Fondán
26.04.2009, rubrika: Suroviny
Požadované množství cukru svaříme na bublinu: voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |