Reklama |
Archiv zpráv
Jeptiščin mls - masopustní italský recept
23.02.2009, rubrika: Recepty
Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i město Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení je dobrá příprava těsta, které je nutno zpracovávat s pečlivostí a trpělivostí do pevné pevné a ellastické podoby.
více...
Masopustní koblihy
20.02.2009, rubrika: Recepty
Velký hrnec naplníme do poloviny olejem. Pomalu zahřejeme a dbáme abychom měli během pečícího procesu stálou teplotu oleje. Vložíme koblihy tak, aby jejich spodek na kterém ležely na vále, byl obrácen vzhůru. Krátce pečeme do zlatavé barvy.
více...
Sojová mouka v cukrářství
16.02.2009, rubrika: Suroviny
Soja má mimořádnou schopnost přijímat z půdy látky (až 200x více než žito) a tím se vysvětluje její bohatost živin. Obsahuje 40 % bílkovin, 20% tuku, 20 % uhlovodanů, 6 % soli, vápníku, fosforu, železa, 2 % leticinu a vitamíny A,B, D a E.
více...
Valentýnský dar lásky
13.02.2009, rubrika: Cukrářská poezie
I já na tě dneska čekám, s rytmem srdce v poklusu, v myšlenkách svých k tobě spěchám v svém pocitovém rébusu. Má mě ráda, či snad nemá, proč že já se takto ptám, odpověď v otázce je němá,
- protože ji dávno znám. - Tvoje paže, tvoje rety, mluví řečí více...
GASTROHRADEC 09
03.02.2009, rubrika: Akce a soutěže
Absolutní vítěz v soutěži seniorů kuchařů v kategoriích „K“ i cukrářů v kategoriích „C“ obdrží „Pohár Rudolfa Přibyla“ jako nejvyšší ocenění a titul MISTR REPUBLIKY.
Škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy". více...
SIGEP 09 - Rimini / - 6
28.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Letošní rok SIGEPU měl svůj středobod soutěžního a osvětového konání v čokoládové tvorbě a tzv. Sicilien Days, kdy tato jižní ostrovní součást Itálie je proslulá svými cukrářskými a zmrzlinářskými výrobky mající odlišnost od tvorby v jiných krajích
více...
SIGEP 09 - Rimini / - 5
27.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Dnes se podíváme na to, co dodává interiéru duši a na některé dekorativní záležitosti, které je v zájmu udržení zákaznické pozornosti nejenom mít, ale i průběžně měnit, neboť oko spotřebitele se rychle unaví šedí stereotypu v nabídce jiných firem.
více...
SIGEP 09 - Rimini / - 4
26.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Podávaná káva na Apeninském poloostrově je „životabudičem“, kdy ke zmíněné kvalitě se přidává i skutečnost, že její servis bývá prováděn v množství i u nás již známého piccola, kdy působnost kávy je násobena její koncentrací v menším objemu vody.
více...
SIGEP 09 - Rimini / -3
25.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Zmrzlinářské, cukrářské, zákuskové či chladící vitríny, stroje na kopečkovou a točenou zmrzlinu, pastery, míchače, výrobníky ledové tříště, cukrářské míchače, šokery tvořily pestrou sbírku přístrojové techniky sloužící výrobě a uložení zmrzlin.
více...
SIGEP 09 - Rimini / -2
24.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Dalším významným poznatkem pro toho, kdo vážil své kroky do mekky zmrzlinářského světa v Rimini byl osvětový program některých předních firem, které v praktickém provedení a návazné degustaci poodkrývaly návštěvníkům roušku tajemství tvorby zmrzliny.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |