Reklama |
Recepty
Vícepramenná vánočka
08.12.2009, rubrika: Recepty
Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. Úplně v závěru vlijeme mléko.
více...
Vánoční jedlička - recept
25.11.2009, rubrika: Recepty
Stříkacím pytlíkem s řezanou zdobící trubičkou č. 5 vytvoříme vánoční jedličky.
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...
Vánoční recepty - Skořicové muffiny
24.11.2009, rubrika: Recepty
Muffinovou hmotou vyplníme muffinovou formu nebo košíček na muffiny.
Teplota pečení: 190 °C Doba pečení: 20 -25 minut Po vychladnutí výrobek ozdobíme čokoládovým a cukrovým dekórem více...
VÁNOČNÍ STŮL bez mouky, másla - s vůní Orientu
23.11.2009, rubrika: Recepty
Při pátrání ve starých českých kuchařských knihách nalezneme pozapomenuté cukroví, které všechny tyto vůně přináší a rozvíjí - naše prabáby o duchu Vánoc asi věděly více než my. Některé z těchto receptur a variace na ně přinášíme v našich návodech.
více...
Javanais
13.11.2009, rubrika: Recepty
Voda do náplně se svaří s cukrem na 118C (na silný let). Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Peče se cca 8 minut při 220C do zlatava.
více...
Pastovitá glukóza
22.10.2009, rubrika: Recepty
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.
více...
Oplatky a hořické trubičky
12.10.2009, rubrika: Recepty
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné.
více...
Slavnostní Dobošův dort
08.10.2009, rubrika: Recepty
Příprava karamelu: Cukr krupici necháme pozvolna za stálého míchání rozpustit, až se upraží do zlatohněda. Ihned ho nalijeme na olejem namazaný papír na pečení a necháme ho dobře ztvrdnout. Po vychladnutí dáme asi 30 minut do lednice.
více...
Dezert pohádka
08.09.2009, rubrika: Recepty
Sachrova hmota (plát) - Žloutky šleháme za postupného přidávání oleje. Bílky s cukrem vyšleháme v pevný sníh. Obě hmoty spojíme a zamícháme mouku s kakaem. Hmotu roztíráme na papír 30x20 cm.
více...
Florentinky a marokánky
26.08.2009, rubrika: Recepty
Cukr, med a smetanu svaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |