Reklama |
Recepty
Palačinkový dort
24.08.2009, rubrika: Recepty
Dortu ihned po upečení převrátíme na dortové plato, lehce posypeme cukrem a ještě teplou servírujeme. Palčinkový dort je možné servírovat i v chladném stavu, kdy jeho chuť nižší teplotou nedozná chuťové újmy.
více...
Ořechová kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat
23.08.2009, rubrika: Recepty
Budeme potřebovat dva stejně velké pekáčky. Do hrnce na mírný plamen dáme kunafu, přidáme jeden hrníček másla a dvěma dřevěnými vařečkami občas načechráváme kunafu, abychom zabránili přilepení ke dnu.
více...
Hotelové dezerty
20.08.2009, rubrika: Recepty
Řídkým těstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvořítka, tvaru medvědích tlapek. Upečené namáčíme v horkém řídkém cukru, do kterého jsme dali višňový likér.
více...
Kokosky
12.08.2009, rubrika: Recepty
Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem.
Přinášíme recepturu od našich tří přispěvkářů, kteří se s námi podělili o své zkušenosti z jejich výroby. více...
Dýňové cappuccino
22.06.2009, rubrika: Recepty
a másle zpěníme šalotku, přídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuřecím vývarem, dusíme půl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, přidáme smetanu, provaříme a ochutíme solí.
více...
Věčně provokující marlenka
18.06.2009, rubrika: Recepty
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
více...
Créme Brûlée
04.06.2009, rubrika: Recepty
Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu a tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál.
více...
Francouzský loupák - croissant
29.05.2009, rubrika: Recepty
Těsto zpracovávejte tak dlouho, dokud není krásně pružné. Zkuste je cvičně natáhnout – pokud se objeví trhlina, hněťte dál. Mísu pak přetáhněte fólií na potraviny a těsto v ní nechte 10 minut odpočívat.
více...
Smetanové bonbony
27.05.2009, rubrika: Recepty
Použijeme směs smetany (150 g) a 70 % čokoládové polevy (225g) v poměru mezi 1:1.5 až 1:2. Pro zhotovení hmoty zahřejeme smetanu, ale nesmíme ji přivést do stavu varu. Čokoládu nakrájíme nožem, vložíme do nádoby a vlijeme teplou smetanu.
více...
Výroba fondánové polevy
18.05.2009, rubrika: Recepty
Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |