Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


PONOŘME SE DO ČOKOLÁDY 07.11.2006, rubrika: Cukrařina Na výrobu pralinek, popř. čokoládových figurek, používáme jen nejlepší čokoládu, respektive čokoládovou polevu máčecí. Jak naznačuje název, používáme tento typ čokolády nejčastěji pro polévání nejkvalitnějších výrobků... více...


Týden francouzské cukrařiny 20.10.2006, rubrika: Cukrařina V Praze ve Studiu En Sucre D´Art Mirky Slavíkové se totiž konal Týden francouzské cukrařiny. Čokoláda a čokoládové bonbóny, francouzská cukrařina, modelování z plastického cukru a modelování z karamelu. více...


Chvála čokolády 27.09.2006, rubrika: Cukrařina Ochutnal ji snad každý, ale ne vždy byla skutečně kvalitní a opravdová. Historie čokolády je poměrně dlouhá a sahá do doby před objevením Ameriky.
Čokoláda je pro nás tak samozřejmou pochoutkou, jako by se v našich končinách připravovala odnepaměti. více...


Mladí kuchaři, cukráři a číšníci využívají zázemí přední gastronomické společnosti 12.09.2006, rubrika: Cukrařina Kvalitní juniorští kuchaři či cukráři - nejmodernější vybavení kuchyní a restauračních provozů. Takový je vztah prestižního odborného učiliště gastronomie U Krbu v Praze a společnosti Fast Food Servis s.r.o. více...


Opravdu nemáme potřebu se dále vzdělávat? 29.06.2006, rubrika: Cukrařina Okolnosti poslední doby mě donutili reagovat na velký nezájem o další vzdělávání v našich gastronomických oborech, což je vážení kolegové alarmující! Ale vše popořádku. více...


Jak slaví vánoční svátky a co jí některé národy křesťanského světa 21.12.2005, rubrika: Cukrařina Období vánoc připadá na čas zimního slunovratu, velká část tradic pochází z římských oslav Saturnálií – loučení se s bohem Slunce. Ze Saturnálií vychází keltské tradice, které ovlivnily středověk na konec i novodobou podobu vánoc v křesťanském světě více...


Vánoční a novoroční gastronomie 20.12.2005, rubrika: Cukrařina Přestože jsou tyto svátky od sebe odděleny pouze jedním týdnem, rozdíl v pojetí obou je veliký. Jedno mají společné, každý gastronom se může předvést, ať už chce ukázat ty nejzajímavější nápady, které po celý rok střádal, nebo momentální nápady. více...


Vánočka - vánoční recept 18.12.2005, rubrika: Recepty Vánočka má dlouhou historii a udržela se v oblibě až do dnešní doby. První zmínka o vánočce je z 16. století a za dlouhá léta prošla drobnými proměnami. V minulosti byla pojmenována jako húska nebo calta. více...


Fondán 10.06.2005, rubrika: Cukrařina Zelatinu rozpustte v 1 dcl vody. V mise nebo mixeru smichejte vsechny ingredience, pridejte zelatinu a zpracujte na hladkou hmotu.
Pokud nemate zmineny sirup, pridejte ztuzeny tuk. více...


GASTROHRADEC 2005 - 2. místa - 3.část 28.04.2005, rubrika: Akce a soutěže Hodnotící pohled Pavlíny Berzsiové podal vysvětlení, v čem se stala chyba u výborného romantického cukrářského monumentalisty s exoticky znějícím jménem. Problém spočíval v tom, že čokoládový monument se zcela nekryl s kritérii cukrářské kategorie C1 více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.