Reklama |
Cukrařina
PONOŘME SE DO ČOKOLÁDY
07.11.2006, rubrika: Cukrařina
Na výrobu pralinek, popř. čokoládových figurek, používáme jen nejlepší čokoládu, respektive čokoládovou polevu máčecí. Jak naznačuje název, používáme tento typ čokolády nejčastěji pro polévání nejkvalitnějších výrobků...
více...
Týden francouzské cukrařiny
20.10.2006, rubrika: Cukrařina
V Praze ve Studiu En Sucre D´Art Mirky Slavíkové se totiž konal Týden francouzské cukrařiny. Čokoláda a čokoládové bonbóny, francouzská cukrařina, modelování z plastického cukru a modelování z karamelu.
více...
Chvála čokolády
27.09.2006, rubrika: Cukrařina
Ochutnal ji snad každý, ale ne vždy byla skutečně kvalitní a opravdová. Historie čokolády je poměrně dlouhá a sahá do doby před objevením Ameriky.
Čokoláda je pro nás tak samozřejmou pochoutkou, jako by se v našich končinách připravovala odnepaměti. více...
Mladí kuchaři, cukráři a číšníci využívají zázemí přední gastronomické společnosti
12.09.2006, rubrika: Cukrařina
Kvalitní juniorští kuchaři či cukráři - nejmodernější vybavení kuchyní a restauračních provozů. Takový je vztah prestižního odborného učiliště gastronomie U Krbu v Praze a společnosti Fast Food Servis s.r.o.
více...
Opravdu nemáme potřebu se dále vzdělávat?
29.06.2006, rubrika: Cukrařina
Okolnosti poslední doby mě donutili reagovat na velký nezájem o další vzdělávání v našich gastronomických oborech, což je vážení kolegové alarmující! Ale vše popořádku.
více...
Jak slaví vánoční svátky a co jí některé národy křesťanského světa
21.12.2005, rubrika: Cukrařina
Období vánoc připadá na čas zimního slunovratu, velká část tradic pochází z římských oslav Saturnálií – loučení se s bohem Slunce. Ze Saturnálií vychází keltské tradice, které ovlivnily středověk na konec i novodobou podobu vánoc v křesťanském světě
více...
Vánoční a novoroční gastronomie
20.12.2005, rubrika: Cukrařina
Přestože jsou tyto svátky od sebe odděleny pouze jedním týdnem, rozdíl v pojetí obou je veliký. Jedno mají společné, každý gastronom se může předvést, ať už chce ukázat ty nejzajímavější nápady, které po celý rok střádal, nebo momentální nápady.
více...
Vánočka - vánoční recept
18.12.2005, rubrika: Recepty
Vánočka má dlouhou historii a udržela se v oblibě až do dnešní doby. První zmínka o vánočce je z 16. století a za dlouhá léta prošla drobnými proměnami. V minulosti byla pojmenována jako húska nebo calta.
více...
Fondán
10.06.2005, rubrika: Cukrařina
Zelatinu rozpustte v 1 dcl vody. V mise nebo mixeru smichejte vsechny ingredience, pridejte zelatinu a zpracujte na hladkou hmotu.
Pokud nemate zmineny sirup, pridejte ztuzeny tuk. více...
GASTROHRADEC 2005 - 2. místa - 3.část
28.04.2005, rubrika: Akce a soutěže
Hodnotící pohled Pavlíny Berzsiové podal vysvětlení, v čem se stala chyba u výborného romantického cukrářského monumentalisty s exoticky znějícím jménem. Problém spočíval v tom, že čokoládový monument se zcela nekryl s kritérii cukrářské kategorie C1
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |