Reklama |
Archiv zpráv
KOUZELNÉ JABLÍČKO
04.01.2005, rubrika: Akce a soutěže
Se srdcem na dlani, v úctě a se snahou předat alespoň kapku naděje právě těm k níž osud nebyl příznivý v míře životní přízně, se uskutečnila akce pod názvem „Kouzelné jablíčko“, jejíž výtěžek putoval ve prospěch nadačního fondu „Kapka naděje“
více...
Čas Vánoc - čas rozjímání
28.12.2004, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoce tkané v třpytu kouzla
svátek svátků nejsvětější, dojetím slza z tváře sklouzla, - slavíme den nejkrásnější. - více...
Ořechové tyčinky s kávovým krémem - vánoční recept
20.12.2004, rubrika: Recepty
Uvaříme silnou kávu (2 odměrky kávy zalít 2 lžícemi horké vody). Ve vodě uvaříme pudink přimícháme ho i s cukrem krystal do teplé kávy. Vychladlou hmotu šleháme ručním šlehačem a přidáme do ní 1/8 rozměklého másla.
více...
Ořechové měsíčky - vánoční recept
19.12.2004, rubrika: Recepty
Vypracujeme těsto a na válu posypaném moukou ho vyválíme přes igelitový sáček. Z těsta vykrajujeme měsíčky a pečeme je na suchém plechu ve středně vyhřáté troubě. (Lze použít také klasické linecké těsto).
více...
Křehké koláčky - vánoční recept
08.12.2004, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Uvaříme vanilkový pudink podle návodu a necháme vychladnout. Aby se nám na něm nevytvořil škraloup pocukrujeme horký pudink moučkovým cukrem. Chladný pudink rozšleháme elektrickým šlehačem ...
více...
Švýcarská čokoláda
02.12.2004, rubrika: Suroviny
Švýcarsku je přisuzován původ jemné čokolády a pod geografickým označením země je tomuto produktu dáván již i třeba podvědomě punc té nejvyšší kvality.
více...
Naděje na zlevnění cukru padla
26.11.2004, rubrika: Business
Cena cukru, v zemích Evropské unie zhruba trojnásobná oproti úrovni světového trhu, hned tak neklesne. Evropská komise totiž nesplní svůj původní záměr, začít s reformou trhu s cukrem už příští rok.
více...
Sacharin versus cukr
24.11.2004, rubrika: Suroviny
Od té doby co byly známy vlastnosti sacharinu, začal se továrně vyrábět ve většině států. Nejvíce se vyráběl v Německu, odkud se dostával do okolních států a nezřídka tomu bylo i podloudně.
více...
SIGEP 2005
17.11.2004, rubrika: Akce a soutěže
25. mezinárodní veletrh tradičních výrobců zmrzliny, pekařství a cukrářství na Výstavišti v Rimini, Itálie 17.-21.ledna 2005. Světová přehlídka nejlepších profesionálů oborů zmrzlinářství, pekařství , cukrářství.
více...
Cukrář roku Martin Braun Cup 2004
15.11.2004, rubrika: Akce a soutěže
Asociace kuchařů a cukrářů ČR pořádá již od roku 1996 prestižní cukrářskou soutěž „Cukrář roku – Martin Braun Cup“, a to ve spolupráci s německou firmou Martin Braun Backmittel und Essenzen KG, která je zároveň patronem soutěže.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |