Reklama |
Archiv zpráv
Punčové dortíčky
20.11.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus ...
více...
Cukrář roku MARTIN BRAUN CUP 2002
19.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
Vlastní soutěž byla od začátku napínavá protože soutěžili jedni z nejlepších cukrářů a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty měli velkou úroveň a bylo těžké je hodnotit. Práce soutěžících byly na vysoké profesní úrovni.
více...
Dvoubarevné řezy s kokosem
18.11.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto se mírně upeče, na vychladlé se namaže krém.
Krém: 1 krabičku KOKA sušenek rozdrtit, dát do hrnku a zalít šlehačkou, promíchat a nechat v chladu přes noc, pak třít více...
Výsledky a propozice Martin Braun Cup 2001-2002
13.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
pořádá pod patronací a sponzorstvím firmy Martin Braun KG z Hannoveru prostřednictvím zástupce firmy pro Českou republiku Ing. Jaroslava Fialy
více...
Sanitace ve stravovacích provozech
12.11.2002, rubrika: Hygiena
Zdálo by se, že o tomto námětu bylo už vše několikrát řečeno, praxe však ukazuje, že je třeba stále znovu zdůrazňovat: Všude, kde jde o výrobu potravin nebo pokrmů, je nezbytně nutné důsledně dbát na hygienu a sanitaci.
více...
Jak si získat vládní přízeň
11.11.2002, rubrika: Cukrářská poezie
Je to šleha k popukání
co jsme četli v denících, vláda po zlončincích se shání až ve thajských věznicích. více...
Skladování čokolády a kakaa
07.11.2002, rubrika: Suroviny
Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není vhodným místem pro kakao. více...
HORECA - IV. veletrh pro hotelnictví a gastronomii 7. – 9. 11. 2002
06.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
Pozvanka - PRAHA – VELETRŽNÍ PALÁC - (ul. Dukelských hrdinů 47, Praha 7)
více...
Cukrář a věštec Nostradámus
05.11.2002, rubrika: Cukrářská poezie
Kdys v dvoře Kateřiny Medicejské,
již to dávno, šestnáctého století, žil muž, schopnosti maje věštské, vědouc co bude, i co z nebes přiletí. více...
Mandle, jak je neznáme
05.11.2002, rubrika: Suroviny
Mandle zná patrně každý. Prodávají se neloupané, loupané, pražené, solené, v čokoládě ivcukru. Málokdo však ví, že nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |