Reklama |
Archiv zpráv
Činitelé ovlivňující šlehatelnost bílků
01.07.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel.
více...
Med jako potravina
01.07.2002, rubrika: Suroviny
Med je složen z velké části (70%) z jednoduchých cukrů (cukru hroznového a ovocného). Ty bez jakékoliv předchozí proměny přecházejí ze žaludku do střeva na povrch sliznice, ze které se vtřebávají přímo do krve.
více...
Vodní prach (rozprašovač vody na zboží)
27.06.2002, rubrika: Tipy a triky
Velice praktické nářadí je rozprašovač, jaký bývá používán v květinářstvích nebo u holičů. Jím můžeme vytvořit nejjemnější mlhovinu nebonejvětší vlhkost, dle potřeby.
více...
Jak zamezit tvoření chuchvalců při výrobě kuléru?
27.06.2002, rubrika: Tipy a triky
Při zhotovování cukrového kuléru se často stává, že cukr při přelévání vody zchuchvalcovatí.
více...
Proč cukráři používali do svých výrobků ovoce
26.06.2002, rubrika: Cukrařina
Mistři cukráři v dobách svého rozmachu a to již ve druhé polovině minulého století a do roku 1939 se považovali také trochu za léčitele.
více...
Pečujeme o úpravu vody!
25.06.2002, rubrika: Suroviny
Na kvalitu nápoje, který vyrobíme ve svém kávovaru, mají kromě kvality kávy a technického stavu výrobního zařízení nemalý vliv také parametry použité vody.
více...
Lískové oříšky
24.06.2002, rubrika: Suroviny
Jsou to plody většinou divoce rostoucího lískového keře, vyskytující se po celé Evropě, severní Asii a Japonsku, jejichž kvalita je různá. Nejlepší druhy lískových oříšků pochází většinou z Levanty.
více...
Problémy se šlehačkou
19.06.2002, rubrika: Suroviny
Počátkem minulého týdne se v Praze přestala vyrábět čerstvá živočišná šlehačka v 1litrovém balení, určená pro výrobny. Jediná pražská firma, která tuto šlehačku dodávala do obchodní sítě, bez jakéhokoli oznámení předem, ukončila výrobu této šlehačky.
více...
Proč potřebujeme čokoládu ?
19.06.2002, rubrika: Suroviny
Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...
Od malovaných obrázků k jedlým obrazům
18.06.2002, rubrika: Cukrařina
Asi před třemi roky italská firma MODECOR začala prodávat ke zdobení horních povrchů dortů nesladké oplatky s různými výjevy na nich namalovanými potravinářskými barvami a s různými cukrovými i plastovými figurálními i nefigurálními doplňky
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |