Reklama |
Archiv zpráv
Káva mívá své taje
21.04.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Optimální teplota kávy je kolem 50 °C. Pod 40 °C a obzvláště pod 37 °C, což je teplota lidského těla, se nám zdá káva studená a nechutná nám.
více...
Budoucnost cukráren v exkoronavirovém čase
19.04.2020, rubrika: Business
Co se týče otevření či zavření cukráren? Záleží na tom jak si kdo vyložil silně zarébusovanou citaci vládního výnosu ohledně možnosti prodeje, ať zakázaného či povoleného prostřednictvím okénka.
více...
Velikonoce 020 - Dobře tomu bude, kdo po koroně zbude
11.04.2020, rubrika: Cukrářská poezie
Zvedni hlavu lide český,
zatím zle - pak snad dobře bude, bude zase život hezký, - tomu, kdož po koroně zbude! - více...
Cukrářská tvorba
18.03.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Přidáme pokrájenou dužinu, šťávu a džus. Promícháme, přecedíme a rosolem naplníme misky z pomerančové kůry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrně nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.
více...
Coronavirus v podobě vodopádu
16.03.2020, rubrika: Hygiena
Máme vládu jakou jsme si zvolili a ta dělá co může. Ale vodopádu šířící se pandémie nedokáže postavit účinnou hráz, ale pouze cedník, který sice zmírnil jeho tok, ale teče, a jak to vypadá, poteče i dál…
více...
SIGEP 2020 - Zmrzlinářský gigant FABBRI / - 3.
02.03.2020, rubrika: Akce a soutěže
V roce 1905 kupuje na předměstí Ferrary Genaro Fabbri starou drogerii. Tento skromný obchůdek posléze mění na obchod s likéry a na vývěsním štítu se nalézá nápis PALÍRNA DESTILÁTŮ A LIKÉRŮ G. FABBRI.
více...
SIGEP 2020 - Zmrzliny v provedení CARPIGIANI / - 2.
01.03.2020, rubrika: Akce a soutěže
Na 41. ročníku SIGEPU se společnost Carpigiani předvedla možnosti zajímavé dekorace, která prezentovala nekonečné podoby vizážových možnosti podávání zmrzlinynapř. v perleťovém dekóru nebo v závoji jedlé vaty.
více...
SIGEP 2020 - GELATO WORLD CUP / -1.
25.02.2020, rubrika: Akce a soutěže
Největší cukrářský veletrhSIGEP v italském Rimini, dekoroval svůj světový věhlas ve světové soutěži sladce chladivé svůdnosti rozplývající se na jazyku fantazie barevných emocí.
více...
Broskvovo - ostružinový koláč
10.02.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Broskve a ostružiny rozvrstvíme po celé ploše těsta. Posypeme mandlemi, zbylým cukrem, a vanilinovým cukrem. Zbytek másla nakrájíme na tenké plátky a rozvrstvíme po těstě.
více...
Dortové těsto
07.02.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Chceme-li něco víc než jen mouku, musím ubrat příslušné množství moukya nahradit ji rovnoměrně množstvím něčeho jiného. Máme přitom na paměti jednoduché pravidlo, že jedno vajíčko 2 lžíce cukru a 2 lžíce mouky (nebo kakaa, ořechů, kokoksu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |