Reklama |
Archiv zpráv
Hrníčkový ovocný koláč
12.01.2002, rubrika: Recepty
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Odebereme 3/4 hrníčky vzniklé žmolenky, do mísy přidáme vejce mléko a prášek do pečiva.
více...
Buchty s povidly
12.01.2002, rubrika: Recepty
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, část vlažného mléka, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout.
více...
Buchta z mléka
12.01.2002, rubrika: Recepty
Cukr, mouku, kakao, rozinky, oříšky a sodu promícháme, přidáme mléko a olej, znovu promícháme, nalijeme na pekáč se zvýšenými okraji. Pečeme při 180 °C.
více...
Medové řezy
12.01.2002, rubrika: Recepty
Mouku prosejeme na vál. Ostatní suroviny svaříme ve vodní lázni, jedlou sodu přidáme nakonec. Teplou směs zpracujeme s moukou, rozdělíme na čtyři díly a rozválíme na tenké placky.
více...
Láska v cukrařině zakletá
11.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je známo staré pravidlo, že se nakupuje pohledem. Přítažlivý obal je poloviční zárukou úspěšnosti. Pomineme-li chuť, u některých spíše orgán mlsnosti, musíme počítat s dalším lidským smyslem, který může zvýšit prodejní úspěch a tím je čich.
více...
Domací zdobené bonbóny
10.01.2002, rubrika: Cukrařina
Zhotovování zdobených bonbonů zákusků petit fours je, jak jsme nedávno viděli na Mistrovství světa cukrářů v Brně, náročná mistrovská práce.
více...
Bublanina
07.01.2002, rubrika: Recepty
Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme.
více...
Fiala
07.01.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
esence, ochucovací pasty, krémy, polevy a pomůcky pro cukráře
více...
DROGY: Proč nám chutná čokoláda? (a ještě víc dealerům konopí)
05.01.2002, rubrika: Suroviny
Většina lidí dobře zná příjemný pocit spojený s konzumací čokolády. Tento efekt se již dlouho snaží objasnit řada vědců. Čokoláda si však své tajemství pečlivě schovává za kombinaci více než 300 dosud z ní izolovaných chemických sloučenin.
více...
Několik dobrých rad zaměstnancům
05.01.2002, rubrika: Tipy a triky
1. Nelži neboť tak promrháš svoji čest a čas zaměstnavatele. Pravda jednou stejně vyjde najevo, což pro tebe bude nepříjemné.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |