Reklama |
Archiv zpráv
Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně:
více...
Proč se dává ocet do máslového listového těsta?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati).
více...
Jaká mouka se má dávat na listové máslové tsto?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Na máslové listové těsto je nejlepší hladká pšeničná mouka, která obsahuje veliké procento lepku. Čím více má lepku, tím je lepší.
více...
Kdy se má dělat v troubě pára?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Na některé cukrářské zboží je třeba páry v troubě a té se docílí, když do touby vstříkneme trochu vody.
více...
Proč máčené zboží ztrácí někdy lesk?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy které máčíme, měly stejnou teplotu jako máčecí hmota.
více...
Eliseo Tonti - CUKRÁŘSKÝ VIRTUOS
30.12.2001, rubrika: Osobnosti
Ze země helvetského kříže zavítala do České republiky mise cukrářských věrozvěstů, trojnásobný mistr světa Eliseo Tonti a jeho pomocník Marcel Pol.
více...
Robert KOLEŇÁK
30.12.2001, rubrika: Osobnosti
V dětském věku se téměř každý stává posluchačem pohádek. V četbě se vyskytují útvary hradů a zámků, ústředními postavami bývají král, princ, princezna a rytíři. Naslouchající dítě obvykle zasazuje obraz děje do míst kterými samo někdy prošlo.
více...
Boj proti plísním v potravinářských provozovnách 2
29.12.2001, rubrika: Hygiena
Nestačí plísně z ploch, na kterých se rozrostly,
seškrabat? Vždyť by bylo jednodušší a bez chemie ? Jaký je nejúčinnější postup proti plísním ? více...
Mistr Tonti opět mezi námi
29.12.2001, rubrika: Osobnosti
Cukrář výtvarného profilu, jehož originální tvorba i kopie jsou bez zaváhání rozeznatelné mezi různorodou nabídkou cukrářských výrobků.
více...
Boj proti plísním v potravinářských provozovnách 1
28.12.2001, rubrika: Hygiena
Přítomnost plísní představuje vždy závažný problém a indikuje možné hygienické závady nebo nedostatky.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |