Reklama |
Archiv zpráv
Svatební koláčky
15.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při pečení koláčků jsou dva způsobu využití vajec. Buď se žloutky oddělí a z bílků se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. V tomto případě je puding jen pro chut' i když není moc cítit a taky se neroztéká.
více...
Sladkosti mají více podob
13.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Používá se želatina, do které je vmíchána glukóza, škrob, cukr a voda. Největší S‘more, vážící 700 kg spotřeboval 7000 tabulek čokolády. Tržby za tuto cukrovinku jsou jen v USA okolo 125 milionů dolarů ročně.
více...
Medvídek Pú-kanec: medová bomba od Mixitu
11.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Složení: kukuřičné vločky s medem a arašídy, pukance špaldové s medem BIO, ovesné lupínky křupavé, vláknina, moruše, brusinky .
více...
Vybíráme tmavé pečivo
08.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hladina cukru v krvi po požití po požití bílého pečiva výrazněji kolísá a organismus má větší sklon k ukládání tuku, což podporuje vznik obezity,"
více...
A tak nám učitelé zase stávkují, paní Müllerová
06.11.2019, rubrika: Akce a soutěže
U některých, případně mnohých učitelů je představa, že k nim přichází žák, jenž je tvor rozeznávající pouze světlo a tmu. A teprve oni jsou těmi osvícenci, které mu vše ostatní přinesou na stůl poznatků.
více...
Agar a zdraví
04.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje.
více...
Jakou technologií vytvoříme šlehačku
01.11.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Šlehačku, kterou používáme v cukrárenských, restauračních a kavárenských provozech, máme možnost získávat třemi standardními způsoby. Jedná se o použití spreje, plynové bombičky nebo šlehačkového výrobníku.
více...
Tvoříme buflery
30.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
Ořechy jsou různorodé
28.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Déle vydrží, když se skladují v chladu, přesto se vyplatí vyhnout se při nákupu ořechů balením, která se blíží konci spotřeby - chuť už nebude ideální.
více...
Minireceptura
25.10.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |