Reklama
|
Archiv zpráv
Svatební koláčky
15.11.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při pečení koláčků jsou dva způsobu využití vajec. Buď se žloutky oddělí a z bílků se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. V tomto případě je puding jen pro chut' i když není moc cítit a taky se neroztéká.
více...
Sladkosti mají více podob
13.11.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Používá se želatina, do které je vmíchána glukóza, škrob, cukr a voda. Největší S‘more, vážící 700 kg spotřeboval 7000 tabulek čokolády. Tržby za tuto cukrovinku jsou jen v USA okolo 125 milionů dolarů ročně.
více...
Agar a zdraví
04.11.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje.
více...
Tvoříme buflery
30.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
Minireceptura
25.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|