Reklama |
Archiv zpráv
Láska srdcem vytvořená
13.02.2022, rubrika: Cukrářská poezie
Je tu chvíle lásky zase
v níž se mysl s citem sváže, dívka ozdobená v svojí kráse své kouzlo ženy ukáže. více...
Jahodový dort
11.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt.
více...
Listové těsto
09.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vzal asi 20 dkg chlebového těsta, udělal z něho kouli , několikrát složil a nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat.
více...
Poleva z meruněk
04.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lehce kyselá chuť meruňkové polevy harmonizuje skoro se všemi příchutěmi. Někdy se do ní přidávají ovocné nebo likérové příchutě.
Meruňková poleva se též někdy používá rovněž jako výplň v pečivu nebo koláčích nebo i jako jejich potěr. více...
Plundrované těsto
31.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...
Italské cukrářské umění
28.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svaříme smetanu do vykypění a vmícháme čokoládu. Potom přidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplň, přidáme více čokolády. Po předchozím nalití kávové náplně do skořepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky.
více...
Zákusek s čokoládovou náplní
26.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy.
více...
Dvoubarevné řezy s ovocem
24.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Krém: 1 krabičku KOKA sušenek rozdrtit, dát do hrnku a zalít šlehačkou, promíchat a nechat v chladu přes noc, pak třít: máslo, cukr, žloutky. Přidá se směs se šlehačkou a zase třít. Dobře utřené namazat na korpus, nechat v lednici ztuhnout
více...
Tvoříme Fillo těsto
21.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku a sůl dáme do dostatečně velké mísy a za stálého míchání přidáváme vlažnou vodu. Vzniklé těsto mícháme asi 10 minut, nebo až utvoříme relativně lepkavou kouli těsta. K těstu v míse, nebo na pomoučněném vále, přimícháme olej.
více...
Mocca placičky
19.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Pak z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Ty upečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |