Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Láska srdcem vytvořená Láska srdcem vytvořená 13.02.2022, rubrika: Cukrářská poezie Je tu chvíle lásky zase
v níž se mysl s citem sváže,
dívka ozdobená v svojí kráse
své kouzlo ženy ukáže. více...


Jahodový dort Jahodový dort 11.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt. více...


Listové těsto Listové těsto 09.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vzal asi 20 dkg chlebového těsta, udělal z něho kouli , několikrát složil a nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat. více...


Poleva z meruněk Poleva z meruněk 04.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lehce kyselá chuť meruňkové polevy harmonizuje skoro se všemi příchutěmi. Někdy se do ní přidávají ovocné nebo likérové příchutě.
Meruňková poleva se též někdy používá rovněž jako výplň v pečivu nebo koláčích nebo i jako jejich potěr.  více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 31.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. 
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...


Italské cukrářské umění Italské cukrářské umění 28.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svaříme smetanu do vykypění a vmícháme čokoládu. Potom přidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplň, přidáme více čokolády. Po předchozím nalití kávové náplně do skořepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky. více...


Zákusek s čokoládovou náplní Zákusek s čokoládovou náplní 26.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy. více...


Dvoubarevné řezy s ovocem Dvoubarevné řezy s ovocem 24.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krém: 1 krabičku KOKA sušenek rozdrtit, dát do hrnku a zalít šlehačkou, promíchat a nechat v chladu přes noc, pak třít: máslo, cukr, žloutky. Přidá se směs se šlehačkou a zase třít. Dobře utřené namazat na korpus, nechat v lednici ztuhnout více...


Tvoříme Fillo těsto Tvoříme Fillo těsto 21.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku a sůl dáme do dostatečně velké mísy a za stálého míchání přidáváme vlažnou vodu. Vzniklé těsto mícháme asi 10 minut, nebo až utvoříme relativně lepkavou kouli těsta. K těstu v míse, nebo na pomoučněném vále, přimícháme olej. více...


Mocca placičky Mocca placičky 19.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Pak z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Ty upečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.