Reklama |
Archiv zpráv
Skladování čokolády a kakaa
25.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Volnou čokoládu je možné skladovat pouze v dobře uzavřených nádobách, protože kromě zmíněných nebezpečí je vyhledávaným hnízdištěm molů, které kladou do její blízkosti s oblibou vajíčka. Uskladnění čokolády provádíme pouze v suchém prostředí.
více...
Ovoce v dortu
22.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty.
více...
Těsto kypřiti rovná se dobře činiti!
20.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kvašením těsta, do něhož jsou přidány kvasnice (drobnohledné houby množící se pučením), nastává chemický proces, při němž vzniklý kysličník uhličitý spolu s unikajícími vzniklými párami těsto zvedá a kypří.
více...
Asie našla zalíbení v čokoládě
18.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kakaovníky potřebují 5 let než nesou první sklizněschopné plody. Doposud přitom Asiaté čokoládu moc nemuseli. Zatímco Evropan sní v průměru ročně kolem dvaceti kilogramů čistého kakaa, sní Číňan méně než dvacet gramů.
více...
I bohové měli rádi lichotky ...
16.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zdvořilost k zákazníkům je první stupínek k prodejním úspěchům. Tato zdvořilost by se měla projevovat nejenom v obchodě, ale i na ulici. Lidé si potrpí na pozdrav i oslovení a obchodník nesmí být proto na pozdrav skoupý.
více...
Kavárna není jen o kávě
13.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kavárny si udržely své místo a oblibu i v době fast foodů a stravovacích a občerstvovacích zařízení všeho druhu. Kávu si můžete uvařit doma, koupit prakticky kdekoli, dokonce i chlazenou v plechovce, a přesto lidé do kaváren stále chodí.
více...
Marcipánový recept
09.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svařte cukr s vodou a až se rozpustí, přisypte mandle a michejte až se hmota přestane častečně lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hněteme dřevěnou vařečkou, až je chladnější tak rukou, nejlépe na mramorové desce.
více...
Zmrzlina musí lákat
06.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vitrína by měla být vystavena pokud možno směrem do výlohy, do ulice nebo přímo proti vstupu do prodejní místnosti. "Nákup zmrzliny je emocionální, zážitková záležitost, nikoli nákup denní potřeby.
více...
Zmrzlina a káva - obraz Itálie
04.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Objednáte-li si v Itálii po obědě nebo večeři cappuccino, vězte, že jste si přivodili dokonalé gurmánské faux pas. Ital v duchu zaúpí a pomyslí si něco o negramotném turistovi. Cappuccino se přece pije ráno!
více...
Zmrzlinářovy trabl story
02.07.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeho kopečková zmrzlina šla na odbyt méně a méně. Náklady stoupaly, obrat klesal. Výsledek mohl být jediný. Dál už do svého stánku nenastoupil. Navíc mu zůstal dluh u cukráře, od nějž zmrzlinu odebíral, ve výši 40 tisíc korun.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |