Reklama |
Archiv zpráv
Velikonoční vejce
20.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čerstvé vejce zůstane ležet na dně. U starších vajec se vytvoří ve skořápce vzduchová komora, která vejce ponořené ve vodě nadnáší a to tím způsobem, že vejce se staví na špičku
více...
Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem
18.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu. Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem více...
Chyby při výrobě perníku III.
17.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu.
více...
Chyby při tvorbě perníku II.
16.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rozplesklý a nevzhledný perník vznikne buď pozdním potřením po upečení nebo tím, že bramborová mouka (pokud používáme) byla slabě uvařena. Pokud byl přidán práškový cukr, může se stát, že perník vykazuje žlutý odstín.
více...
Chyby při tvorbě perníku I.
14.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rovněž dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta. Rovněž je problém v řídké hustotě vykrajovaných kusů.
více...
Jak zatraktivnit cukrárnu?
11.03.2018, rubrika: Akce a soutěže
Naše upoutávka je originální a tvořená doslovně na míru jednotlivému druhu našeho zboží či dotyčné osoby, která v určitém dnu slaví svátek, případně nějaké aktuální události či postřehu v podobě letošních mrazů atd.
více...
American way
09.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V poslední době je u lidí cítit zřetelný nárůst oblíbenosti evropských moučníků, ale povaha amerických občanů je jiná, takže před ovocnými knedlíky je a ještě dlouhou dobu bude třeba cheesecake.
více...
Mozart - cukrařina - soutěž
07.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Námět Mozart a Praha se na první pohled jeví jako adresný, jednoduchý a snad i přímočarý. Avšak ouha. Mozartova hudba, to je poselství tajemství vesmíru, nám nepatrným človíčkům přeložené do líbivých tónin.
více...
Čokoóda na radost
05.03.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud se vám už opět po vánočním běsnění zastesklo po něčem sladkém, máme pro vás tentokrát něco opravdu exkluzívního, i když jde jenom o "obyčejnou" čokoládu. Skuteční labužníci však vědí, že je velký rozdíl už v kvalitě kakaových bobů.
více...
Ve Stuttgartu zářil český carving – 4x zlato a 2. místo v live carvingu
01.03.2018, rubrika: Akce a soutěže
Oba naši zástupci opět potvrdili, že český carving je na špičce nejen v Evropě, ale umí se prosadit v kokurenci řezbářů z jiných světadílů.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |