Reklama |
Archiv zpráv
Žemlovka, Štěpánská roláda
01.12.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žemlovky připravujeme z housek a mléka. Housky před použitím namočíme v mléce. K nim přidáme rozpuštěné máslo, vejce a cukr.
Plníme různým čerstvým nebo zavařeným ovocem a tvarohovou nádivkou a upečené posypáváme práškovým cukrem. více...
Chuť ledové kávy
26.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Káva je nedílnou součástí života většiny z nás. Káva však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, či frappé.
více...
Dýňové muffiny
14.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Javorový sirup se dává jako surovina do mnoha cukrářských výrbků. Jedním z nich je i pečivo muffin.
Sirup je svou konzistencí podobný tekutému medu. Získává se z husté šťávy javorových stromů více...
Organizační struktura olympiády
08.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V souvislosti s kuchařskou olympiádou se vždy setkáváme se třemi písmeny IKA. Jedná se o zkratku gastronomické akce Kochkunstausstellung, což v překladu znamená „Výstava kuchařského umění“.
více...
Těstoviny chutnajícíc po česku
03.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Akciová společnost Bratři Zátkové přežila od roku 1884 leccos a dnes je jednou z největších českých producentů těstovin a mouky v tuzemsku. Pokrývá zhruba pětinu domácího trhu s těstovinami. Ročně jich v různých druzích vyrobí kolem 12 tisíc tun
více...
Původ obložených chlebíčků
23.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Přines kus chleba a dej do něho kus roštěnky!" Sluha potřel dva kusy chleba máslem, obložil jej masem a přinesl svému pánovi k hracímu stolu. Tento příběh se prý udál roku 1733
více...
Náměty na využití čokoládových polotovarů II.
17.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nabízí se možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Není náročná na zpracování jako čokoládové polevy (temperace) a přitom má zachovány některé znaky čokoládových polev.
více...
Náměty na využití čokoládových polotovarů I.
13.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud zvolíte pro výrobu tohoto dezertu čokoládu s kakaovým máslem, tak jmenované polotovary nejprve vytemperujeme a teprve potom přidáme rozpuštěný fondán, upravené meruňky i burizony.
více...
Čokoládovo - bramborový dort z Porýní
09.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
více...
Sladovací preparáty - ano, ale s mírou!
05.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |