Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Žemlovka, Štěpánská roláda Žemlovka, Štěpánská roláda 01.12.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Žemlovky připravujeme z housek a mléka. Housky před použitím namočíme v mléce. K nim přidáme rozpuštěné máslo, vejce a cukr.
Plníme různým čerstvým nebo zavařeným ovocem a tvarohovou nádivkou a upečené posypáváme práškovým cukrem. více...


Chuť ledové kávy Chuť ledové kávy 26.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Káva je nedílnou součástí života většiny z nás. Káva však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, či frappé. více...


Dýňové muffiny Dýňové muffiny 14.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Javorový sirup se dává jako surovina do mnoha cukrářských výrbků. Jedním z nich je i pečivo muffin.
Sirup je svou konzistencí podobný tekutému medu. Získává se z husté šťávy javorových stromů více...


Organizační struktura olympiády Organizační struktura olympiády 08.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy V souvislosti s kuchařskou olympiádou se vždy setkáváme se třemi písmeny IKA. Jedná se o zkratku gastronomické akce Kochkunstausstellung, což v překladu znamená „Výstava kuchařského umění“. více...


Těstoviny chutnajícíc po česku Těstoviny chutnajícíc po česku 03.11.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Akciová společnost Bratři Zátkové přežila od roku 1884 leccos a dnes je jednou z největších českých producentů těstovin a mouky v tuzemsku. Pokrývá zhruba pětinu domácího trhu s těstovinami. Ročně jich v různých druzích vyrobí kolem 12 tisíc tun více...


Původ obložených chlebíčků Původ obložených chlebíčků 23.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Přines kus chleba a dej do něho kus roštěnky!" Sluha potřel dva kusy chleba máslem, obložil jej masem a přinesl svému pánovi k hracímu stolu. Tento příběh se prý udál roku 1733 více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů II. Náměty na využití čokoládových polotovarů II. 17.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nabízí se možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Není náročná na zpracování jako čokoládové polevy (temperace) a přitom má zachovány některé znaky čokoládových polev. více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů I. Náměty na využití čokoládových polotovarů I. 13.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud zvolíte pro výrobu tohoto dezertu čokoládu s kakaovým máslem, tak jmenované polotovary nejprve vytemperujeme a teprve potom přidáme rozpuštěný fondán, upravené meruňky i burizony. více...


Čokoládovo - bramborový dort z Porýní Čokoládovo - bramborový dort z Porýní 09.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu. více...


Sladovací preparáty - ano, ale s mírou! Sladovací preparáty - ano, ale s mírou! 05.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.