Reklama |
Archiv zpráv
Kokosky
02.10.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem.
více...
Medovník - jeden z mnoha
27.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pěna .
více...
Handikep domácích týmů na soutěžích
25.09.2017, rubrika: Akce a soutěže
V soutěžích se hodnotí smyslově. Je to zrakový vjem, chuť, vůně a zkušenost s takovouto prací. Komise hodnotí spoustu dalších faktorů, jakými jsou celkový dojem soutěžní práce, příprava, souhra týmu, technika práce, čistota, dodržov
více...
Ořechová rozmanitost
22.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Obsahují rostlinné oleje, které se z velké části skládají ze zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin, část vitaminů, především ze skupiny B, a také pro lidské zdraví nezbytné minerální látky, jako jsou draslík, vápník nebo fosfor.
více...
Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka
20.09.2017, rubrika: Tipy a triky
Je to široký sortiment různých mediciálních bonbonů a čerstvého ovoce pro zdraví člověka,
které se často zakomponuje do cukrářských výrobků. více...
Fondánová hmota a jak ji zpracovávat
18.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V žádném případě nepřidáváme vodu do hmoty na začátku, ale až po zahřátí a její množství musíme přizpůsobit okamžité konzistenci.
Teplotu měříme teploměrem, při smyslovém zkoušení hmota musí mírně pálit na rtu. více...
Praktická moudra zaměstnancům
15.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nedívej se při práci stále na hodiny. Pracuješ-li svědomitě a k práci máš vztah, čas ti rychle uběhne. Není-li tomu tak, práce pro tebe bude nekonečná.
více...
Perník je nejstarší druh pečiva
13.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lví podíl na docílení pěkného perníkového zboží má dobrá, správně pečící pec.Při výrobě každého pečiva má pec poslední slovo, které může znamenat úspěch či nezdar a to má vliv na kvalitu výrobku.
více...
Z jakého těsta jaký korpus
11.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky)
více...
Cizokrajné sladkosti
08.09.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
S’mores je zkráceně v angličtině some more. Jsou to dva grahamové krekry, na jeden položíte kousek čokolády, nad ohněm na špejli opečete marshmallow, položíte na čokoládu, a nahoru druhý graham.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |