Reklama |
Archiv zpráv
Dvoubarevné řezy s kokosem
27.04.2015, rubrika: Recepty
Krém: 1 krabičku KOKA sušenek rozdrtit, dát do hrnku a zalít šlehačkou, promíchat a nechat v chladu přes noc, pak třít: máslo, cukr, žloutky.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR – 13. ročník / -5.
22.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Rozhodovala tentokrát chuť a příslovečnou roli jazýčku na váhách sehrály dezerty. Dortová tvorba bývá na této soutěži ve své standardní kvalitě, ale dezerty byly kolem osudí, z kterého se vytahovala šťastná čísl
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / - 4.
22.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Motivací inovačních úprav této soutěže byla její náročnost a zjednodušené ocenění, které bylo uznáno za nedostatečné. Proto výslednicí této úvahy bylo včlenění dalších soutěžních zadání, týkajících se dortové, dekorační a dezertové tvorby.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR – 13. ročník / -3.
21.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Skulptura je nesmírně důležitým prvkem v kolektivním pojetí kuchařských týmů, kde tento cukrářský druh dekorace dominuje soutěžní tabuli a již z dálky při příchodu hodnotícího komisaře ovlivňuje jeho dojem.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -2.
20.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Letošní kroměřížská soutěž měla výrazně odlišnou podobu, kdy vyhlášené kategorie byly hodnoceny samostatně a tento způsob provedení navýšil jejich konkrétní význam.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.
18.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Soutěž měla nová hodnotící pravidla, která se promítla do vyhlašovacího ceremoniálu a bylo jimi trio soutěžních zadání v provedení dekorační výrobek, slavnostní dort a dezert.
více...
Zmrzlinářský kurz s CESKem / -II.
15.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Rady a tipy pro podnikatele v cukrářském a zmrzlinářském prostředí. Praktické ukázky výroby produktů. Technologie inovace a moderní trendy.
Kurz vede italský odborník na zmrzlinu docent GPS Andrea di Fabio. více...
Zmrzlinářské a cukrářské kurzy s CESKem / - I.
14.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Dozvíte se jak úspěšně založit, strojně vybavit a ekonomicky provozovat zmrzlinárnu, správně sestavit recepturu a vše spojené s výrobou zmrzliny.
Kurz je pořádán společností CESK a.s. a veden italskou GPS, Gelato Professional School. více...
Fondánová hmota
11.04.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků
více...
Višňový parfait s čokoládou a višňovou omáčkou
09.04.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na řezu dezertu parfait lehce přerušované kousky mohrenglanzu, uprostřed čerstvá višeň. Dezert doplněn tmavou omáčkou s kousky višní. Chuť a vůně lehce čokoládová spolu s výraznou chutí a aroma višní.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |