Reklama |
Archiv zpráv
HostMilano 2021
20.09.2021, rubrika: Akce a soutěže
Veletrh HostMilano 2021 je znám svým enormním rozsahem - na jeho návštěvu je dobře si vyhradit přinejmenším celé dva dny. Dominují mu, mimo jiné, mezinárodní pódiové soutěže, známé svou výbornou atmosférou.
více...
Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2.
15.09.2021, rubrika: Akce a soutěže
Druhá pozice evropského finále GELATO WORLD MASTERS posunula Martinu Březinovou do finálové soutěže mistrovství světa, které - by se mělo – konat v posledním měsíci letošního roku.
více...
Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1.
13.09.2021, rubrika: Akce a soutěže
To byli čeští národní reprezentanti pro evropské mistrovství v Boloni pro rok 2019, s výhledem možnosti postupu do mistrovství světa v Rimini v ročníku 2021 v Rimini. Leč!
více...
Mandle a jak s nimi?
27.08.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mandle se rozdrtí, smíchají se s cukrem, případně dalšími surovinami, hmota se důkladně prohněte, případně i zahřívá a odpařuje, aby měla určitou vlhkost. Výsledná chuť by měla být zřetelně mandlová.
více...
Větrník na jiný způsob
23.08.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.
více...
Kavárny budou věčné
18.08.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Již deset let sedí ti dva v kavámě," píše například o starém manželském páru. "Je to dobré manželství? Ne! Je to dobrá kavárna."
Klientelu tvořili muži, zabývající se obchodem, kteří se u šálku kávy spojovali povinnost s potěšením. více...
Linecký dort a rakouský Linec
02.08.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslo a cukr prohněteme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vejce a koření a vše důkladně prohněteme. Hotové těsto odstavíme do chladu, případně do ledničky. Asi po půl hodině začneme těsto zpracovávat tím, že je ponejprv rozčtvrtíme.
více...
Griliášová trubička
26.07.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi.
více...
Pastovitá glukóza
09.07.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.
více...
Když použijem aspartam
27.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na základě této zprávy FDA požádala ministerstvo spravedlnosti o zahájení vyšetřování velkou porotou, zda dvě ze Searlových studií o aspartamu nebyly zfalšované nebo neúplné. Velká porota nebyla nikdy svolána.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |