Reklama
|
Archiv zpráv
Když nás smetana zlobí
18.03.2013 , rubrika: Cukrařina
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Větrník není až tak snadnou věcí
06.03.2013 , rubrika: Recepty
Instantní kávu rozpustíme ve lžičce vody. Z kávy, smetany a cukru ušleháme tuhou šlehačku. Naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou hubicí a nastříkáme na višňový krém. Přiklopíme vrchní částí a větrníky poprášíme moučkovým cukrem a kakaem.
více...
Umělé sladidlo aspartam
03.03.2013 , rubrika: Cukrařina
Evropská vědecká studie rozdmýchala letitou debatu, zda masově užívané umělé sladidlo aspartam vyvolává rakovinu. Jde totiž o jednu z nejvíce diskutovaných látek, které se kdy přidávaly do nápojů a potravin.
více...
Tvoříme pajerský koláč
27.02.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pečem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, vychladlý koláč polejeme mírně rozehřátým máslem (musí zůstat husté, neškvařené). Máslo necháme trochu zatuhnout a pak koláč poprášíme cukrem.
více...
Učební obor cukrář? - Proč ??!
26.02.2013 , rubrika: Cukrařina
Občas se jezdím podívat do školy kde jsem se vyučil. Z 99% učení nikoho nezajímá, učni (pokud jim tak budem říkat) si hrajou s mobilama a čekaj až si budou moc jít dát cigárko.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|