Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Cukrářská soutěž / -3.
26.09.2009, rubrika: Akce a soutěže
Zde se do zmíněné výšky pnul karamelový monument křišťálového vzezření vycházející z podstavce dekorovaným do podoby ozdobného řasení a ústící v koncovém výškovém bodě ve dva výhony odklánějící se na odlehlé strany.
více...
Cukrářská soutěž / -2.
24.09.2009, rubrika: Akce a soutěže
Silou Japonců je v každém případě karamel. Absolutní technika tvorby v podobě stékajícího pramene cukrové hmoty zachycená do podoby hebkosti a tvořená s mimořádným smyslem pro detail do níž byl vložen dech půvabu exotiky daleké Asie.
více...
Cukrářská soutěž / -1.
23.09.2009, rubrika: Akce a soutěže
Soutěže mají v životě cukráře obrovský význam, a to v mnoha smyslech. Je to více než nástavba jeho dosavadního umu, která se klene do mnoha dalších směrů jeho profese, váže na sebe kvantum teoretických poznatků, umožňuje poznání práce kolegů.
více...
Zrušení učňovského školství?
22.09.2009, rubrika: Business
Jedná se o téma dnešní doby, kdy se nám české hospodářství ocitá na čáře ponoru a kdy na tomto stavu má svůj částečný podíl i školství.
Napříč tomu, že nelze všechny školy paušalizovat, je přesto nutné v jejich prostředí hledat i jejich podíl. více...
Čokoládové kouzlo zátiší
10.09.2009, rubrika: Cukrařina
I když to na první pohled vůbec nevypadá, byla v této tvorbě z libovolných jedlých surovin použita pouze modelovací čokoláda. Romantický námět byl více jak prozaický. Rozhodl o něm náhodný Katčin pohled do trafiky
více...
Národní tým kuchařů a cukrářů ČR v boji na dvou frontách
17.06.2009, rubrika: Akce a soutěže
Národní tým má ve svém názvu, obsaženu podstatu jeho poslání. Ta je zakomponována ve slově, národní. Což převedeno do praxe znamená, že tým hodlá reprezentovat českou gastronomii, to jest pokrmy pro nás charakteristické.
více...
Cukrářský pojem Eliseo Tonti
08.06.2009, rubrika: Cukrařina
Švýcarský cukrářský mistr přinesl do objemného měštce bohatství umělecké cukrařiny drahokam osobitého umění, který do té doby nebyl ve světě ke spatření. Svit jeho výjimečnosti, nebyl září meteoru, ale trvalou pochodní v cukrářské temnotě.
více...
Kudy kráčíš a kráčet budeš, dobo současná i budoucí?
05.06.2009, rubrika: Business
V hodinové sazbě se nalézá mnoho záludností, které preferují méně schopné pracovníky, či ty které náročnost úkolu provedení stínují hereckým nadáním. Je možné dosadit i jiné slovo. Např. čím línější, neschopnější, i výrazu: "vyčuranější".
více...
Vliv čokolády na lidské emoce a těhotenství
25.05.2009, rubrika: Cukrařina
Ba dokonce lékaři zabývající se správnou výživou, vyzdvihují její blahodárný význam na posílení srdce. V USA na základě sexuálních výzkumů ve spojitosti se stravou, odpovědělo 50 % dotázaných žen, že upřednostňují požitek z čokolády před sexem !
více...
Hradecká fotovzpomínka
14.04.2009, rubrika: Akce a soutěže
14. ročník Gastrohradce je neopakovatelnou minulostí, ale všem, kteří byli nějakým způsobem přítomni této vrcholové podívané, zůstává v paměti stále mnohé. Připomeňme si ji tímto fotodokumentem, který nás navrátí do atmosféry vrcholové soutěže.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |