Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
G+H Gastrojunior / - 3.
11.03.2009, rubrika: Akce a soutěže
Na přípravu 4 porcí moderního teplého nebo studeného ovocného moučníku byl časový limit 45 minut. Moučník byl součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu.
Základní součástí moučníku bylo minimálně 200 g mraženého o více...
G+H - Cukrář roku - Martin Braun / -2
09.03.2009, rubrika: Akce a soutěže
Karnevalový námět byl tou správnou názvoslovnou volbou pro finálové uspořádání cukrářské soutěže v areálu BVV Brněnské veletrhy, které předcházelo pražské předkolo. Slovo karneval je italského původu a vystihovalo lidový zvyk uvítání jara.
více...
Mezinárodní veletrh G+H / -1.
09.03.2009, rubrika: Akce a soutěže
Tradiční největší česká juniorská kulinářská soutěž Gastrojunior, pro tentokrát premiérově obohacena o významné cukrářské klání Cukrář roku – Braun Cup, byla kvalitním akčním vrcholem čtyřdenního pořádání veletržní slavnosti v Brně.
více...
Restaurace bez platby? - "Čertu dobře činiti, sám pak v peklo vstoupiti!" -
28.02.2009, rubrika: Business
Ze sdělovacích prostředků jsem se dozvěděl, že jistá restaurace v Praze udělala vůči svým zákazníkům neobvyklé a velmi vstřícné gesto, kdy ponechala zaplacení konzumace dle jejich úvahy. Tento experiment byl prý po týdnu ukončen. Co na to říci?
více...
Tažená pletýnka
26.02.2009, rubrika: Recepty
Ale přesto je Popeleční středa alespoň připomenutím toho, že jaro už bere za kliku dveří jarního pocitu tepla, rozkvetlých květin a vůbec celkové pestrosti života, které střídají bílou jednotvárnou šeď sněhové pokrývky coby symbolu zimního období.
více...
Masopustní koblihy
20.02.2009, rubrika: Recepty
Velký hrnec naplníme do poloviny olejem. Pomalu zahřejeme a dbáme abychom měli během pečícího procesu stálou teplotu oleje. Vložíme koblihy tak, aby jejich spodek na kterém ležely na vále, byl obrácen vzhůru. Krátce pečeme do zlatavé barvy.
více...
Valentýnský dar lásky
13.02.2009, rubrika: Cukrářská poezie
I já na tě dneska čekám, s rytmem srdce v poklusu, v myšlenkách svých k tobě spěchám v svém pocitovém rébusu. Má mě ráda, či snad nemá, proč že já se takto ptám, odpověď v otázce je němá,
- protože ji dávno znám. - Tvoje paže, tvoje rety, mluví řečí více...
SIGEP 09 - Rimini / - 6
28.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Letošní rok SIGEPU měl svůj středobod soutěžního a osvětového konání v čokoládové tvorbě a tzv. Sicilien Days, kdy tato jižní ostrovní součást Itálie je proslulá svými cukrářskými a zmrzlinářskými výrobky mající odlišnost od tvorby v jiných krajích
více...
SIGEP 09 - Rimini / - 5
27.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Dnes se podíváme na to, co dodává interiéru duši a na některé dekorativní záležitosti, které je v zájmu udržení zákaznické pozornosti nejenom mít, ale i průběžně měnit, neboť oko spotřebitele se rychle unaví šedí stereotypu v nabídce jiných firem.
více...
SIGEP 09 - Rimini / - 4
26.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Podávaná káva na Apeninském poloostrově je „životabudičem“, kdy ke zmíněné kvalitě se přidává i skutečnost, že její servis bývá prováděn v množství i u nás již známého piccola, kdy působnost kávy je násobena její koncentrací v menším objemu vody.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |