Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Pavlína BERZSIOVÁ
02.04.2002, rubrika: Osobnosti
Pavlína je křtěná Vltavou, a to v místě průtoku pražským řečištěm. Stověžatá matička ji svým čarem nikdy nedovolila změnit místo trvalého pobytu, čímž původně slečně Blahovcové, udělila status roduvěrné Pražačky.
více...
SVĚTOVÁ SOUTĚŽ KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ V SINGAPURU
27.03.2002, rubrika: Akce a soutěže
V malém asijském státě Singapur v oblasti Jihočínského moře, se koná v termínu 6.-13. dubna světová gastronomická soutěž kuchařských a cukrářských odborníků.
více...
GASTRO HRADEC 2002
27.03.2002, rubrika: Akce a soutěže
Již kompletní dokumentace z nejvýznamnější cukrářské soutěže v republice juniorů a dospělích v Hradci Králové.
více...
CUKRÁŘ ROKU - MARTIN BRAUN CUP
26.03.2002, rubrika: Akce a soutěže
Ročník 2001 - 2002, Tato soutěž bude probíhat opět pod patronací firmy MARTIN BNRAUN KG prostřednictvím jejího zástupce pro ČR -firmy Ing. Jaroslav Fiala.
více...
Marie KUČEROVÁ - SOŠ, SOU a OU Bzenec
20.03.2002, rubrika: Osobnosti
Původ Marie Kučerové je sice moravský, ale severním směrem od současného bydliště. Její rodnou vískou je Lubnov u Frýndlantu nad Orlicí ve Slezku.
více...
SALIMA - mezinárodní potravinářské veletrhy - rok 2002
18.03.2002, rubrika: Akce a soutěže
365 dní měli cukráři na to, aby ukojili svoji touhu po nejvyhledávanější potravinářské výstavě v České republice. Tento apetit byl navíc umocněn tou skutečností, že Salima přešla na vystavovatelský systém sudých roků,
více...
BUON GIORNO, SIGEP 2002
14.03.2002, rubrika: Akce a soutěže
23. Mezinárodní veletrh cukrářských, zmrzlinářských a pekařských výrobků
Významný evropský potravinářský veletrh SIGEP v italském Rimini se zaměřením na cukrářské a pekařské výrobky, stroje, nástroje a doplňky více...
Systému kritických bodů 8. - 12. krok
08.03.2002, rubrika: Hygiena
Legislativou je stanoveno, že pro každý kritický bod se určí jeden nebo více znaků a limitní hodnoty jejich kritických mezí, které musí být specifikovány.
více...
Hlavní druhy kávy a jejich charakteristika
07.03.2002, rubrika: Káva
Centrální (v angličtině "The Centrals")
Káva označovaná jako "centrální" nebo "střední" se někdy nazývá též jako "mírná" (v angličtině "Milds") více...
Zpracování zelené kávy
01.03.2002, rubrika: Káva
Jakmile jsou sebrány kávové bobule, projdou řadou zpracovatelských kroků před tím, než se dostanou do stadia, kdy mohou být prodány. Je možno definovat dvě metody:
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |