Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
Moravský pohár - kroměřížská dortová exhibice / -1.
22.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Vkročit do prostor sálu kroměřížské školy bylo tentokrát zcela něčím jiným než dříve, kdy není myšlen interiérový prostor školy samotné, ale soutěže jako takové, kdy pohled na zhotovené výrobky uštědřil doslovně ránu mezi oči.
více...
Cukrárenské veletržní hity
18.03.2012, rubrika: Cukrařina
Veletržní zahraniční hity jsou již v dnešní době i hity domácími. Přesto se zkusmo podívejme co případně v některém detailu může být v Itálii, jedné z největších cukrárenských velmocí světa, odlišného oproti tomu co se u nás vidí možná zřídka.
více...
Roman PAULUS - první ryze český Michelin
15.03.2012, rubrika: Osobnosti
Duchovním, ale i biologickým otcem tohoto velkého a v plné opravdovosti národního úspěchu, je bezesporu Roman Paulus, jehož profesní přítomnost ve vídeňském Hiltonu či londýnským Savoyi byla dobře nasměrovaným kormidlem k současnému úspěchu.
více...
Rozkřápnutá vejce ...
11.03.2012, rubrika: Suroviny
Za druhé, kdo vůbec takovéto chovy povolil, v nichž se již po mnohé generace slepice takto mačkají. Vždyť je to zase jen honba za ziskem, jehož nástrojem a zároveň obětí, včetně nebohé slepice, je člověk.
více...
Děkujem ti vládo za to, žes zdražila nám vejce
08.03.2012, rubrika: Cukrářská poezie
Děkujem ti vládo za to,
- žes zdražila nám vejce, - nekoupíme jich už plato - a jíst budem mravence. - více...
GASTROJUNIOR - pořád stejný nebo stále udržující vysoký standard?
07.03.2012, rubrika: Akce a soutěže
Co je lepší napsat? Že jsme viděli skoro totéž co před 18 léty nebo že soutěž je tak vyspělá, že si udržela vysoký standard po dlouhou dobu 18 roků?
více...
Francouzský Croqembouche
27.02.2012, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...
SIGEP - FRIGOMAT a zmrzlinové vitríny v Rimini / - 8.
19.02.2012, rubrika: Cukrařina
Co vitrína, to jiný tvar, výraz a osobitá mluva působnosti, je krédo ItalProget designu. A za tím si i stojí a předkládá i v tomto předsevzetí zákaznickým masám riminského veletrhu, se speciálním zaměřením na zákazníka.
více...
Valentýnská růže
13.02.2012, rubrika: Cukrářská poezie
Růži lásky tobě dávám
a ty do mého jí vkládáš klína, - v lásce se ti odevzdávám - v den svatého Valentýna… více...
SIGEP - naukové poznatky v Rimini/ - 4.
06.02.2012, rubrika: Akce a soutěže
Nezbytnou součástí každého SIGEPU jsou výukové programy, které byly rovněž přítomny v jeho již 33. edici. Přečtení si pouhé receptury bez praktického znázornění, je v takovém případě mnohdy rovno polibku přes sklo.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |