Reklama
|
Téma "Kremrole"
|
Kremrole
Od: Maja
|
16.09.2006 19:11:57.
id: 1261.
|
|
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť? Keď pečiem šamrónky (česky asi "kremrole") stane sa mi, že pri pečení celé cesto zíde z trubičky, jednoducho sa popraskajú a rosypú. Všetky ich môžem hneď vyhodiť. Do cesta som dala čerstvé suroviny. Väčšinou dávam českú múku pretože zo slovenskej múky sa mi ešte nikdy nevydarili. Môže to byť tým, že v múke chýba lepok resp. nie je ho tam dostatok? Za všetky rady vopred ďakujem Maja
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Maja
|
Vloženo: 17.09.2006 21:21:42.
ID: 1264.
|
|
Zuzi ďakujem za radu, určite vyskúšam!
Maja
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: aja
|
Vloženo: 22.09.2006 14:13:24.
ID: 1280.
|
|
Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.Je to těsto jednoduché a ve velké oblibě,jak na kremrole tak na šátečky.Já ho používám i na vánoční cukroví. 500g hladké mouky 250 ml šlehačky na šlehání 250g omegy-stoprocentní tuk Vše na vále dobře,ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice,aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí,což je způsobeno vhlkoustí mouky,stačí přidat mouku a zapracovat.Vyvalujeme silnější plát,asi jako na linecké.Na kremrole řežeme pásky,které natáčíme na trubičky.Na šátečky krájíme čtverečky,do středu trubičku a protilehlé konce přeložíme přes trubičku.Nepotíráme vejcem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Jane
|
Vloženo: 11.10.2012 16:10:50.
ID: 9689.
|
|
Do listového těsta se šlehačka nedává. Dává se tam sůl, máslo, mouka hladká, žloutky a ocet a voda dle potřeby. Někdy je tam dobré přidat trochu hrubé mouky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Stana
|
Vloženo: 04.10.2013 8:28:02.
ID: 10244.
|
|
To neni pravda,ze se do kremroli nedava slehacka jsou jeste krehci,nez kdyz se zadelaji s vodou,vyzkousejte a date mi zapravdu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: libor
|
Vloženo: 16.10.2007 9:36:27.
ID: 3192.
|
|
nezáleží jen na kvalitě nouky, ale pokud děláš klasické listové těsto, je hodně důležtý správný množství octa, způsobuje prunost těsta při pečení. Když je ho tam dáš málo nebo vůbec, těsto se strašně trhá a praská...
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Jana
|
Vloženo: 16.10.2007 17:33:36.
ID: 3198.
|
|
Zatím se mi kremrole povedly vždycky, nejlepší bývají, když hotové těsto nechám dlouho odležet, výborné je, když si ho udělám větší množství a šoupnu do mrazáku. Po rozmrazení jsou trubičky vzorové. Recept mám tento: 16dkg hladké prosáté mouky špetka soli 6-7polévk. lžic mléka 1 polévk. lžíce octa 4 žloutky Z těchto surovin se udělá závinové těsto, je to dost fuška, musí se perfektně propracovat, až se na něm dělají puchýřky a těsto "škytá", když se zmáčkne. Vyválí se a do něj se zabalí tukové těsto: 16 dkg prosáté hladké mouky 1/4 kg másla (musí to být máslo) Uňahňám dohromady a zabalím do závinového těsta, nechám odležet v chladnu a ještě dvakrát rozválím a znovu složím. Hotové listové těsto nechám odležet min. 2-3 hodiny, čím déle, tím lépe, třeba přes noc. Namotané trubičky peču zprudka, a když naskočí a mají pěknou barvu, dosuším je v mírnější troubě, asi na 150 C. Z másla se doslova rozplývají, škoda, že je nemám ráda.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Lucie
|
Vloženo: 28.09.2012 18:15:10.
ID: 9680.
|
|
Tak já do kremrolí ocet vůbec nedávám a jsou vynikající :) recept: Těsto mám rozdělené na dvě I. těsto je 13dkg hladké mouky a 25dkg másla II.těsto je 13dkg hl. mouky,2 žloutky,6 lžic vody a špetka soli Po zpracování smícháme obě těsta dohromady a dáme tak na 1 hod do lednice ztuhnout. Vyválíme asi 2 cm silný plát,který nakrájíme na 2,5cm široké proužky,které namotáváme na omaštěné trubičky.Těsto se musí trochu překrývat.Potřeme rošlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů 15-20 min podle trouby.Vychladlé stáhneme z trubiček a plníme sněhem. Sníh si připravíme ze 7 bílků a cukru,který našleháme ve vodní lázni.Lepčí je šlehat ručně než elektrickým šlehačem,ale trvá to déle. :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: veraka
|
Vloženo: 02.12.2013 22:12:54.
ID: 10331.
|
|
2cm silý plát?Není to moc tlusté?Nějak se mi to nezdá.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: Stana
|
Vloženo: 04.10.2013 8:39:51.
ID: 10245.
|
|
taky jsem kdysi slehala bilky v pare,potom mi moje spoluzacka vyucena cukrarka poradila tzv.rozvar je to otazka max.5min.a snih je krasne jemny,leskly a nejsou v nem citit krystakly cukru,postup je nasledujici,na jeden bilek je 7dkg jemneho cukru pisek tj.treba na 6bilku je 42dkg cukru.Uslehame bilky dotuha se spetkou soli a pak tretinu cukru tj14dkg zaslehame do tuhych bilku,mezitim si dame svarit zbyly cukr tj.28dkg s trochou studene vody do husteho rozvaru je to opravdu otazka 5min,nesmite dat hodne vody,tim dele se bude rozvar varit do husteho sirupu nerezovym ockem naberu bublinu pri vareni a fouknu,pokud se dela nekolik bublin zasebou jako bublkifuk okamzite varici smes slabym proudem zaslehavam do pevne uslehanych bilku s cukrem po zaslehani celeho rozvaru citite,jak se mnozstvi zvetsuje,poto vyslehejte do vlazna a naplnte kremrole,vcera se mi podarilo z12bilku naplnit 150stredne velkych kremroli a zadny cukr se Vam neprichyti na stranach kastrolu jako pri vareni v pare a uvidite,ze Vam snih bude vic chutnat
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Kremrole
Od: cela
|
Vloženo: 06.10.2017 21:49:30.
ID: 13736.
|
|
Včera jsem pekla kramrole.Pomastila jsem trubičky a druhou polovinu ne .Ty pomastene většina těsta z toho sjela ta druhá polovina byla lepší.Ť sto je dobře od tety,která byla dobrá pekarka..
odpovědět
|
| | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|