Cukrář.cz

Reklama



Téma "Laskonky"


Laskonky
Od: Helena

28.11.2007 16:57:03.
id: 3558.


Velice často bojuju s problémem - laskonky mi nejdou sundat z plechu. Plech je vymazaný a vysypaný moukou a často se stává že nejdou dolů, ani když je podřežu, to se akorát zlomí.
Vyzkoušela jsem asi 3 druhy receptů, při jednom receptu jdou krásně dolů, ale vnitřek nikdy není dopečený, nejsou takové dobré jako z obchodu, i když je suším hodinu a pak ještě při otevřené troubě dosušuji.
U dalšího receptu jdou taky dolů, ale laskonky jsou tvrdé.
Teď jsem vyzkoušela laskonky z receptur z r. 1975, jsou nádherné bílé, ale jsou jako přibité na plechu.
Laskonky vždy po rozetření přes šablony ihned dávám do trouby, takže mi nikde nestojí.....
Já už fakt nevím kde dělám chybu, v receptu? V sušení???? nejsou náhodou přesušené??
Děkuji Vám za každou odpověď!


odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Hav

Vloženo: 28.11.2007 17:02:31.
ID: 3559.


proč máte plech vysypaný moukou, mám pocit, že jsem vždy všechno sněhové pekla jen na vymazaném plechu.

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: lucka

Vloženo: 28.11.2007 17:31:46.
ID: 3561.


Dobrý den, já doma peču laskonky na pečícím papíře a nikdy jsem neměla žádný problém, laskonky byly i ze spodu krásně bílé. Stejně je pečeme i v cukrárně a v pohodě.
Ať se Vám povedou!

odpovědět

    Nadpis: Re: Laskonky
Od: Jana

Vloženo: 24.06.2019 6:26:11.
ID: 14080.


Souhls, mně se to taky tak jeví.
Jana

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Helena

Vloženo: 28.11.2007 19:14:06.
ID: 3563.


No právě a to je ten problém.
Vysypaný plech - učila nás to mistrová, i v cukrářských knihách je to tak napsáno, i v Recepturách - "Hmota na laskonky". Tak jsem se toho držela. Sice je tam psaný olej, já používám margarín, nebo ztuž. tuk.
Ale mate mě to, že jednou jdou sundat krásně, stačí rukou do nich "drcnout", jindy je musím seškrabávat nožem a mám z toho drobky. Ještě že drobky můžu použít na náplně apod.
Já už fakt nevím co dělat, asi to zkusím na tom papíře jak píše Lucka. Lucko, prosím Vás ten papír jde krásně sundat? Nelepí se na spodek laskonek?
Děkuji Vám holky že jste se ozvaly!!!!!!!!!


odpovědět

    Nadpis: Re: Laskonky
Od: Jana

Vloženo: 28.11.2007 19:44:46.
ID: 3564.


Neváhejte a pečte je jedině na papíře! Já je jinak nedělám, nikdy s tím není problém, jenom je nechte na papíře do vychladnutí, pak z něj odskakují samy. Když je někdy rvu honem ještě teplé, bývají přichycené v prostředku. Peču je ve středně teplé troubě při zavřených dvířkách, dokud nenaskočí, a pak dvířka pootevřu a zastrčím do nich vařečku na stojato, aby pára unikala ven. Krásně doschnou a zůstanou naskočené, netrvá to nijak dlouhoů, možná celé tak 10-15 minut, ale to nevím přesně.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Laskonky
Od: Helena

Vloženo: 29.11.2007 8:57:48.
ID: 3566.


Holky udělaly jste mi velkou radost, že jste se mi ozvaly!! Děkuji za rady, zkusím ten papír a snad budu spokojená. Ale asi ano, když mi to tady doporučujete. (To víte, v knihách o pečícím papíře není ani slovo, takže díky za tyhle rady!!!!).
Helena.

odpovědět

    Nadpis: pzlygzpgxw
Od: zarhmxjhml

Vloženo: 27.07.2020 20:35:33.
ID: 14378.


Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od:

Vloženo: 30.11.2007 9:55:53.
ID: 3572.


Opravdu ten papir na pečeni je skvěla věc já na něm peču všechno i piškot nemohu si ho vynachvalit Maruš

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Oloušek

Vloženo: 30.11.2007 11:17:24.
ID: 3573.


Papír určitě doporučuji, k problému pečení na plechu podsypaném, ano laskonky se počou i na posypaném plechu, ale hodně záleží na uvaření cukrového rozvaru: Pokud špatně uvaříte cukrový rozvar, nestává ten problém že laskonky nejsou pořádně vysušené a nejdou dolů z plechu. Nutno dodržet správné vaření rozvaru a správné pečení.

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Helena

Vloženo: 30.11.2007 14:31:32.
ID: 3574.


Pro p. Oloušek: Já si ve skrytu duše myslím, že to bude ten problém který popisujete, protože někdy mi to šlo z plechu, většinou ne, dříve jsem měřila rozvar cukru teploměrem, teď už ne, dělám podle oka a asi problém je v pečení, protože každá kniha uvádí něco jiného: Zprvu péct silněji, pak jen sušit, pak že zase jen sušit, pak jen věta: Pečeme při 180 st. 20 min. (to bych je měla teda zcela hnědé!), no prostě zkouším el. troubu zezdola (aby povrch zůstal bílý), pak se mi osvědčil ventilátor, to jde nejlíp, ale problém je že uvnitř nejsou vysušené.
Prosím teda o ještě jednu radu - jak správně je pečete Vy??? Já vím, že záleží na troubě, ale stačilo by mi popsat jestli silnější trouba, nebo sušit při otevřené troubě atd... Děkuji Vám !!!!

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Paw

Vloženo: 30.11.2007 21:49:28.
ID: 3576.


Já mám jiný problém s laskonkami. Povedly se mi perfektně - sníh chvíli ve vodní lázni, pak rozetřít na papír a každý plech dvě hodiny na 50 °C v troubě. Ale!!! Naskládala jsem je na sebe do papírové krabice a když jsem je chtěla plnit, zjistila jsem, že zvlhly- byly slepené a nešly od sebe - lámaly se. Sice ne všechny, ale většina. Jak je skladujete vy? Mám je dávat do krabice a prokládat papírem? Poradíte? Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: oloušek

Vloženo: 02.12.2007 16:04:49.
ID: 3592.


K pečení laskonek napíšu jentolik. V práci pečení laskonek máme vychytané, ale doma mi taky trochu trvalo než jsem se s troubou poprala. Peču laskonky kolem 140°C, nechávám zapnutou jen spodní spirálu, aby povrch laskonky se neuzavřel cukrovou krustou a nemohla by odcházet voda z korpusu při pečení. Plech peču na co nejvyšším roštu a v průběhu pečení teplotu ještě snižuji. Opravdu záleží na typu pece, u horkovzduchu teplota ještě nižší, a hlavně jak jsem psala srávná hustota cukrového rozvaru.
Co se týká skladování korpusu paní PAW jak píše že nahřívá sníh, to není zapotřebí, tak se dělají kokosky, jenutno dobře vyšlehat bílky a zalít cukrový rozvar. Skladovat korpusy opravdu v suchém prostředí ( ne kde je vlhko, korpusy okamžitě natahují vlhkost ze vzduchu). Pokud korpusy hned neplníte zkusila bych je proložit papírem. Snad jsem alespoň trochu pomohla.

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Helena

Vloženo: 02.12.2007 19:22:25.
ID: 3593.


P. "Oloušek" -mě jste teda pomohla hodně! Děkuji, je to zcela vyčerpávající.

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od: Marika

Vloženo: 03.12.2007 6:23:18.
ID: 3595.


Tiez mi jedna davka skoncila v sobotu v kosi. To cesto by este ako tak uslo, ale v dnes rano som si ich isla skontrolovat a bola to jedna kasa. Uplne make a z kremu mi vytekala taka karamelova voda.
Aku chybu som urobila? Cesto?... moze sa to plnit hned? Teraz uz viem, ze sa maju skladovat v suchu, predsa by som vsak vyskusala nejaky profesionalnejsi recept.
Moze prosim Vas niekto uverejnit presny postup a osvedceny recept aj na cesto aj na krem. Budem Vam velmi vdacna. Vopred dakujem. Marika

odpovědět

Nadpis: Re: Laskonky
Od:

Vloženo: 05.06.2020 10:36:47.
ID: 14322.


Taky peču laskonky na pečícím papíře a vždy jsou krásné a ještě se mě nestalo že by se přelomila 😊.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.