Reklama
|
Téma "Co se žloutky?"
|
Co se žloutky?
Od: Lenka
|
02.02.2009 16:42:20.
id: 5754.
|
|
Potřebovala bych poradit. Existuje řada receptů, kam se dávají pouze bílky. Co pak mám ale dělat s tou kopou žloutků. Nevím si rady. Z bílků jsou kokosky, ale žloutky????
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav
|
Vloženo: 03.02.2009 10:27:28.
ID: 5757.
|
|
Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě. Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: JJ
|
Vloženo: 15.06.2016 13:02:56.
ID: 13389.
|
|
A nechcete měnit? :D Já používám hlavně bílky a žloutků mám velký přebytek, takže bychom si vypomohly :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav
|
Vloženo: 03.02.2009 10:39:35.
ID: 5758.
|
|
Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě. Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Blanka
|
Vloženo: 03.02.2009 11:49:38.
ID: 5760.
|
|
Ahoj, já žloutky používám na přimíchání k celým vajíčkům do dort. korpusů, nebo je zdělám na rakvičky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Lenca
|
Vloženo: 03.02.2009 16:17:33.
ID: 5762.
|
|
To jsem ani netušila, že se bílky dají zmrazit. Díky za radu. To se opravdu hodí. Jen jsem to nepochopila s těmi 3 dkg. S těmi žloutky díky. Rakvičky já moc nemusím, ale ostatní nápady jsou fajn.Díky
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny
|
Vloženo: 03.02.2009 22:44:21.
ID: 5771.
|
|
Těmi 3 dkg bylo myšleno, že pokud jsou někde v receptuře uvedeny bílky na kusy, tak si je paní naváží. Jeden bílek = 3 dkg. Jinak co se týče debaty o žloutcích, myslím, že byly vyjmenovány asi všechny zákusky nebo těsta, kam se dají žloutky spotřebovat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Lida
|
Vloženo: 17.04.2015 6:22:56.
ID: 12946.
|
|
...taky mi prebyvaji spis bilky, zloutky zjemnuji kazde testo, do knedliku jsou lepsi zloutky, nez cela vejce, do jemnych kynutych kolacku taky potrebujes jen zloutky, deti radi mlsaji uslehane zloutky s cukrem do peny, da se navrch pridat i cele ovoce, treba boruvky, co delas porad z tech bilku, ze ti zbydou zloutky? mozna by sly taky zmrazit
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana
|
Vloženo: 03.02.2009 17:31:11.
ID: 5767.
|
|
Udělejte koblihy, tam se jich vejde hodně. Nebo je přidávám do odpalovaného těsta k celým vajíčkům, moje maminka zbylé žloutky prostě uvaří ve vodní lázni a pak z toho udělá takovou vaječnou cholesterolovou pomazánku. A taky jsem je měla zamražené.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav
|
Vloženo: 04.02.2009 6:57:39.
ID: 5772.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Hav
|
Vloženo: 04.02.2009 7:01:52.
ID: 5773.
|
|
Myslela jsem to tak, že 1 bílek váží cca 3 dkg, takže pak již v receptech bílky odvažuji - při potřebě 4 bílků do receptu si navážím 12 dkg bílků.
odpovědět
|
|
Nadpis: svatební dort
Od: Blanka
|
Vloženo: 04.02.2009 14:09:04.
ID: 5783.
|
|
Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, jak vyrobit krém, který má krásnou, čistě bílou barvu na svatební dort? Máslový krém je smetanové barvy a i když dám do něj "bělku" tak se mi to nelíbí. Vím, že se dělává vyšlehaná omega s moučkovým cukrem 1:1, ale to zase chuťově není ono.. Moc díky za rady...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: svatební dort
Od: verra
|
Vloženo: 28.12.2013 14:58:54.
ID: 10345.
|
|
5 bílků, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 250 studeného másla, nakrájeného Do pánve s vroucí vodou postavte ohnivzdornou misku a do ní dejte bílky s moučkovým a vanilkovým cukrem. Asi dvě minuty míchejte; jakmile se cukr rozpustí, stáhněte misku z ohně a elektrickým mixérem šlehejte, až bílky vychladnou. Postupně začněte přidávat kousky másla. Směs bude zpočátku vypadat sraženě, proto vytrvejte ve šlehání - zhruba po deseti minutách budete mít hladkou, krémovou a hlavně sněhově bílou polevu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: svatební dort
Od: Dana
|
Vloženo: 06.04.2017 11:10:27.
ID: 13654.
|
|
Co takhle raffaelo krem. Je lehký a skvělý. V 1,5litrů mléka uvarite 200g kukuřicneho škrobu a 100g cukru. Vychladite a pak vyslehate s máslem. Je super,není preslazeny a je jemný.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jarek
|
Vloženo: 08.02.2009 7:44:53.
ID: 5810.
|
|
dobrý den místo vanilkového pudinku udělejte ze smetanového pudinku a nebo do krému dejte jenom jednu kapku fialové barvy , mělo by to pomoct .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza
|
Vloženo: 28.03.2009 20:35:50.
ID: 6142.
|
|
Přesně tak ,nedávejte na vaření vanilkový krém ,který je přibarvovany ,ale jen krémový prášek(obchodní název -Maizena),základní krém bude bílé barvy.Nepoužívejte na ochucení rum (ten Vám to také přibarví (dejte jen kapku rum.aroma)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny
|
Vloženo: 29.03.2009 12:34:05.
ID: 6144.
|
|
Omlouvám se, máslový krém připravený z Maizeny je bílé barvy? Vždyť maizena je kukuřičný škrob a pokud vím, že nažloutlý. Pokud přidáte do základního krému máslo, to také není bílé. Tak jak můžete dosáhnout bílého krému? Není to myšlené ve zlém, jen se divím.
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza
|
Vloženo: 30.03.2009 19:03:23.
ID: 6164.
|
|
No vždytˇano,maizena je kukuřičny škrob ,a bílé barvy!zkuste to!vždytˇpudingové prášky nejsou také nic jiného,jen jsou přibarvované a dochucované. Pokud dáte samotný kukuřičný škrob(maizenu) na vaření místo (pudingového prášku-puding vanilka a nebo krémový prášek)) uvaříte základní krém bílé barvy.S tím máslem je to sice pravda (že je mírně nažloutlé),ale myslím si ,že to nebude až tak žluté(jako když dáváte klasický základní žloutkový krém,který je jen připravovaný z vanilkového pudingového prášku,který je přibarvován žlutou barvou)vyzkoušejte.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Johny
|
Vloženo: 31.03.2009 16:01:18.
ID: 6170.
|
|
Elzo věřte mi, že maizenu používám dlouhé roky, ale v tom případě jsem asi malinko mimo s barvami, protože "bílý" krém je bílý krém, a ten se mi ještě z maizeny připravit nepodařilo. Bílá barva je u mě bílá barva, věřte mi, že když krémem z maizeny ozdobím např. svatební dort potažený bílou hmotou K2, není bílá jako bílá a krém z maizeny na tomto pokladu nebude splívat s potahem. A to už mám opravdu odzkoušené.
S pozdravem Johny :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: mraketa
|
Vloženo: 04.05.2012 15:21:07.
ID: 8633.
|
|
Nedávno jsem vyrobila dorst a do něho i naprosto sněhově bílý krém. hodně šlehačkový, ale vynikající. smíchejte mascarpone s ušlehanou šlehačkou (každého tak stejné množství) a cukrem a je to. v jednoduchosti je síla!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana
|
Vloženo: 28.03.2015 8:29:45.
ID: 12924.
|
|
není jenom kukuřičný škrob,je i různý jiný,hledejte nejradši v Kauflandu,tam mají různé
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: elza
|
Vloženo: 29.03.2009 13:39:53.
ID: 6147.
|
|
oprava-na vaření nedávejte(ne vanilkový krém ,ale vanilkový puding.....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Blanka
|
Vloženo: 30.03.2009 8:57:32.
ID: 6157.
|
|
Teď jsem dostala radu, že místo pudinku mám uvařit jakousi kaši z mouky a pak do toho zašlehat máslo... Uvidíme..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana
|
Vloženo: 30.03.2009 21:01:56.
ID: 6167.
|
|
Ano, když nemám po ruce pudink, uvařím bešamel - hladká mouka s mlékem se uvaří na kaši hustou asi jako krupice nebo pudink, dál se postupuje stejně, jako u pudinku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Věra
|
Vloženo: 05.12.2012 17:40:04.
ID: 9774.
|
|
Já spotřebuji žloutky na domácí nudle do polévky asi na pět žloutku dám jedno celé vejce a trochu oleje a mouku
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Eliška
|
Vloženo: 20.10.2013 12:01:11.
ID: 10282.
|
|
Prosím o radu jedna taková otázka Co je myšleno tím krémy?? O tázka ze školy
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: Jana
|
Vloženo: 20.10.2013 20:48:52.
ID: 10285.
|
|
Se žloutky se dá udělat mnoho věcí. Například rakvičky, přídavek do krémů (pudink), použít na potření mimo vajec
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od:
|
Vloženo: 01.09.2014 21:11:41.
ID: 11620.
|
|
nevim
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Co se žloutky?
Od: lenka
|
Vloženo: 16.01.2017 16:22:55.
ID: 13543.
|
|
Dobrý den, našla jsem tu spoustu dobrých rad, tak alespoň nějakou taky vrátím. Žloutky se dají zmrazit a to tak, že je je vidličkou rozšleháme se solí. Na 4 až 6 žloutků se dává na špičku nože soli. Z mé vlastní zkušenosti vím, že jsou po rozmražení hustší a tenkrát jsem našla další radu, že se k nim má po rozmražení přidat kávová lžička oleje a pak normálně použít- což jsem udělala a funguje to. Se sněhem je to mnohem jednodušší, ten se má před zmražením jen lehce rozšlehat vidličkou a dát do nádoby, nebo sáčku zmrazit.Je pak opravdu jako čerstvý a jde krásně našlehat. Sníh zmražuju často, žloutky jen v nouzi nejvyšší a také mi většinou moc nezbývají- nicméně jde to.Ať se vám všem daří
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|