Reklama |
Suroviny
Pražení lískových oříšků
16.11.2020, rubrika: Suroviny
Pražení oříšků: Nejlepší způsob je nasypat oříšky v tenké vrstvě na plechy s okrajem dát do mírné ne příliš horké pece a s občasným přehrnutím pražit tak dlouho, až obdrží zlatožlutou barvu a slabé hnědé slupky na oříškách popraskají
více...
Potahová hmota K2
29.03.2016, rubrika: Suroviny
Hmotu K2 dáte do koltíku malého šlehače (je zapotřebí silnější než ruční) a pomocí protínačky na pomalý chod začnete míchat a postupně přiléváte po malých množstvích horkou vodu, až vznikne mnota, která se dá stříkat pomocí trezírovacího sáčku.
více...
Cukrařina a ovoce
23.02.2014, rubrika: Suroviny
Tímto způsobem můžeme připravit i míchané ovoce, např. višně bobulky rybízu, angrešt, maliny a jahody. Toto ovoce vaříme postupně ne najednou a podle druhu, aby se nám jemnější ovoce nerozvařilo.
více...
Co všechno obsahuje vejce?
11.02.2014, rubrika: Suroviny
Jistě je zajímavé, že složení vajec lze podstatně ovlivňovat skladbou potravy nosnic. Například se dá zvýšit obsah nenasycených n-3 mastných kyselin a tato vejce se pak prodávají pod označením „ vejce omega“.
více...
Vanilka
22.01.2014, rubrika: Suroviny
Používáme ji v potravinářském průmyslu při přípravě sladkých pokrmů, pochutin (zmrzlina, čokoláda), pudinků a alkoholických i nealkoholických nápojů (Pepsi- Cola, Coca-Cola). Můžeme ji ovšem najít i v parfémech a voňavkách.
více...
Fruktóza a pečení
28.11.2013, rubrika: Suroviny
Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný.
více...
CESK a.s. v čokoládovém vábení
16.11.2013, rubrika: Suroviny
Společnost CESK a.s. v rozmanité řadě prezentací své obchodní - a rovněž servisní - nabídky představila veřejnosti temperovací zařízení pro výrobu čokolády v typovém označení SELMI ONE.
více...
Finty s celozrnným pečivem
25.10.2013, rubrika: Suroviny
Matoucí totiž může být skutečnost, že se bílá mouka někdy obarvuje (například karamelem), a z ní vyrobené pečivo je tudíž tmavé, nikoliv ovšem celozrnné.
více...
Slovíčko o agaru
11.10.2013, rubrika: Suroviny
Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven.
více...
Jaký tuk je vhodné použít
29.04.2013, rubrika: Suroviny
Co se týká tuku do krémů, nejchutnější dle mého názoru je máslo, dnes se ale kvůli ceně stále častěji používá margarín nebo zde jsou levnější varianty tuků máslového typu.
více...
|
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |