Reklama |
Archiv zpráv
Hořické trubičky a jejich původ
06.08.2012, rubrika: Cukrařina
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné.
více...
Vestfálský jablečný nákyp
02.08.2012, rubrika: Recepty
Vyšší nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a chlebové těsto prokládáme střídavě s nastrouhanými jablky pod horní hranu formy.
Navrch vložíme bílkovou hmotu ve sněhové podobě s perníkem a pečeme v troubě více...
Nostalgické zákusky
30.07.2012, rubrika: Recepty
Na výrobě přitom není nic složitého. Naopak, krémové košíčky s ovocem patří mezi cukrářskými výrobky do kategorie "málo práce, efekt značný". Stačí dobře synchronizovat přípravu všech částí košíčků a za tři čtvrtě hodiny můžou být hotové.
více...
Emanuel Budík - otec zakladatel bzeneckých cukrářských úspěchů
25.07.2012, rubrika: Osobnosti
Podíváme-li se do soupisky výsledků předních cukrářských soutěží, nalezneme bzeneckou VOŠ, SOŠ a SOU mnohokrát na čelních místech, včetně absolutních.
více...
Každá zmrzlina může být z chemie i z ovoce a mléka
20.07.2012, rubrika: Cukrařina
V Polsku jsou kvalitní i nekvalitní potraviny. Některé noviny píšou, že polská zmrzlina je jen z chemie. Může být z chemie, ale i z ovoce a mléka. Stejně tak může být z chemie i z ovoce a mléka německá zmrzlina.
více...
Cukrářské praktické rady
27.06.2012, rubrika: Cukrařina
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta způsobuje trhání. Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo.
více...
Droždí má svá specifika
25.06.2012, rubrika: Hygiena
Koláče jako malované, usmažené koblihy či povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejnýcch kvasnicích.
více...
Laskonky
20.06.2012, rubrika: Recepty
Laskonky neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit".
Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici. více...
Předcházejme žluknutí oleje
18.06.2012, rubrika: Suroviny
Většina rostlinných olejů má udanou dobu po kterou vydrží v regále před otevřením, což je tak zvaný shelf life. Po otevření je olej vystaven rychlému žluknutí, obzvlaště pokud není uložen v optimální teplotě.
více...
Jahodovo - jogurtový dezert
17.06.2012, rubrika: Recepty
Želatinovou hmotu rozdělíme na tři díly. Do jednoho dílu vmícháme maliny, do druhého meruňky a vložíme do skla nebo různě vytvarované formy, které předtím vyložíme fólií a naplníme na vrstvy tři připravené hmoty.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |