Reklama |
Recepty
Marcipánové a linecké labutě
11.03.2011, rubrika: Recepty
Z lineckého těsta se vypíchne slza která se upečene.Z marcipánu se vytvoří esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špička na červeno jako zobák a tečky modré jako oči. Z bílkové polevy tužší se nastříkají na papír sáčkem a drobnější trubičkou křidýlk
více...
Bílkový krém do listových trubiček
04.03.2011, rubrika: Recepty
Cukr svař na očko (udělej si z drátku malé očko velikosti nehtu a ponoř do hustého vařícího cukro a foukni do očka a pokud se ti budou dělat bubliny jak z bublifuku) tak to začni přilévat do šlehajících bílků.
více...
Arménský medový dort
26.01.2011, rubrika: Recepty
Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku
více...
Čokoládovo-bramborový dort z Porýní
16.01.2011, rubrika: Recepty
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
více...
Pařížský krém
12.01.2011, rubrika: Recepty
- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.
více...
Sladká tečka na konec léta
20.10.2010, rubrika: Recepty
Postup: Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky, zasypeme cukrem a necháme 30 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, vše promícháme a těsto nalijeme na tukem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech.
více...
![]() ![]() ![]() ![]()
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |