Reklama |
Archiv zpráv
Konec českého chleba
14.05.2010, rubrika: Tipy a triky
Vlahá střída českého chleba vonící po žitném kvásku a zvonivá kaštanová kůrka bývala pro mnoho emigrantů jednou z nejhmatatelnějších podob stesku po domově. Z Česka totiž tradiční kváskový chléb za posledních dvacet let téměř zmizel.
více...
Blahodárné účinky želatiny
12.05.2010, rubrika: Suroviny
Želatina je velkým zdrojem bílkovin pro stavbu kolagenu. Ten je základní stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň a to především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Kolagenu se někdy též říká „elixír mládí“.
více...
Zmzlina láká na nové příchutě
10.05.2010, rubrika: Cukrařina
Směsi jsou vhodné pro přípravu točených i porcovaných zmrzlin, dále k přípravě osvěžujících koktejlů, cukrářských krémů či náplní a shaků. V nabídce lze najít i příchuť jogurtu, pinacolady, kaktusu, limetky nebo višní v čokoládě.
více...
Deset singapurských otázek kapitánovi národního týmu / -2.
07.05.2010, rubrika: Akce a soutěže
Máme před sebou ještě hodně práce a změn. V takovýchto soutěžích musí každý být soběstačný a musí přesně vědět co má dělat. Jinak přidělá spoustu práce celému týmu a to v takovýchto náročných podmínkách nelze.
více...
Deset singapurských otázek manažerovi národního týmu / -1.
06.05.2010, rubrika: Akce a soutěže
Je to pro mě čest vést tak dobrý tým na mezinárodní soutěž s kreditem Světového poháru. Práce v národním týmu je sice velice těžká ale velkou satisfakcí je vidět nadšení všech jeho členů pro možnost prezentace české gastronomie.
více...
Likérové špičky a úprava jejich náplně
05.05.2010, rubrika: Cukrařina
Další změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný.
více...
Receptura na laskonky (korpus)
03.05.2010, rubrika: Recepty
Cukr určený na rozvar si dáme do rendlíku (kastrůlku) a přidáme vodu - měli bychom mít takovou kašičku (vody nedáváme zbytečně mnoho - dlouho bychom čekali, než se nám rozvar svaří na správnou teplotu) a dáme vařit
více...
Revoluce sladkých košíčků
26.04.2010, rubrika: Cukrařina
Dnes peče denně dvě stě až tři sta dortů. Kromě běžných zákazníků, kteří si u ní dorty vyzvedávají nebo kterým je dováží až domů, dodává sladkosti do kaváren Ebel a obchodu s mezinárodními delikatesami Robertson.
více...
Singapur ve vítězném rozpaku / - 8.
24.04.2010, rubrika: Akce a soutěže
Singapur je kulinářským Vatikánem, jehož tvorba je ovlivňována japonskou, čínskou, malajskou a indickou kuchyní. V Singapuru se každý druhý rok pořádá velká národní soutěž, z níž ti nejúspěšnější jsou dosazováni do národního týmu.
více...
Singapur - Stříbrný závěr českého týmu / -7.
23.04.2010, rubrika: Akce a soutěže
Kdyby nebyl ani znám výsledek poslední disciplíny českého národního týmu, rozveselené tváře na zaslaných fotografií našich reprezentantů mluvily výraznou řečí, že to tentokráte bylo určitě o medailový odstín lepší.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |