Reklama |
Archiv zpráv
VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -2.
03.04.2010, rubrika: Cukrářská poezie
Chodil Jidáš po Zemi nepoznán,
a zlem lidským, obličej ve zlo se přetvářel, tak jaký byl, ku Kristu on kdysi sám, touž zradou lidí, ve zlo se přetvářel. Jeho obličej v symbol změní se otroctví a znamení hrůzy zla už navždy ponese. více...
VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -1.
03.04.2010, rubrika: Cukrářská poezie
A tehdá tak zrodil se Babylon,
a s ním i Sodoma a rovněž Gomora, po světě hlučně zvonil hříchu zvon, z muže byl barbar a z ženy barbora. - tak hluboce již klesl svět - více...
Velikonoce v kombinaci cukrářů a kuchařů
02.04.2010, rubrika: Recepty
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky.
více...
Velikonoční pečení po polsku
31.03.2010, rubrika: Recepty
Z těsta vyválíme dlouhý válec, který nakrájíme na 20 malých dílků. Každý dílek rozválíme na tenký váleček o délce asi 35 cm a stočíme jidášky do tvaru spirály (tvar má připomínat stočený provaz, na kterém se Jidáš oběsil).
více...
VELIKONOCE s Fialou / -5.
30.03.2010, rubrika: Recepty
Zhotovenou Rührkuchen hmotu vložíme na plech vyložený pečným papírem, uhladíme a upečeme.
Po vychladnutí koláč potřeme meruňkovou marmeládou (může být nahřátá), na koláč "nalepíme" na tenko (2mm) rozválený macipán. více...
VELIKONOCE s Fialou /- 4.
29.03.2010, rubrika: Recepty
Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečným papírem nebo vymazaný a lehce pomoučněný.
Na povrch rozvrstvíme rybíz a pečeme. Po vychladnutí potřeme vaječnolikérovou šlehačkou Řezy necháme asi 1 hodinu v ledničce ztuhnout. více...
Velikonoce s FIALOU / - 3.
26.03.2010, rubrika: Recepty
Jablečné kousky smícháme s Quarbällchen hmotou. Prostřednictvím dávkovače na donuty vytvoříme kroužky (případně i ručně) a vložíme do oleje. Během pečení kroužky častěji obracíme. Teplota tuku: ca. 175 °C. Doba pečení: ca. 8 minut.
více...
Moravský pohár v bzenecké poezii / - 3.
25.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Odpověď na otázku, proč ve Bzenci je cukrařina na takovém stupni úrovně, je přitom nasnadě, neboť ty umělkyně, jež proslavují svůj obor, nejsou pouhé cukrářky, ale umělecké malérečky, v jejichž sladkých kresbách je zanechán kus jejich srdce.
více...
Moravský pohár v bzenecké poezii / -2.
23.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Nemohu jinak, než po třech dnech prožítých v prostředí pořadatelů oddaných svému vyznání, pozvednout číší místního vyzrálého pozdního sběru a na znamení uznání vyjádřit prožitek, jež mé poznatky řadí do schrány mých dnů svátečních.
více...
Moravský pohár v bzenecké poezii /-1.
21.03.2010, rubrika: Akce a soutěže
Předností bzenecké školy je personální flexibilita ve směru schopnosti a úspěšnosti svých žáků, kdy každý vítěz soutěže bývá zařazen do seznamu pedagogického kádru, kdy v případě jeho zájmu a volného mísa, může najít profesní uplatnění ve své škole.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |