Reklama |
Archiv zpráv
Novoroční vyjádření prezidenta AKC ČR
01.01.2008, rubrika: Osobnosti
Začátek roku, mající vždy červené datum v kalendáři, se vyznačuje slavnostním tónem, který ve svém novoročním projevu pokaždé posvěcuje prezident republiky. Stejně je tomu tak i na našem portálu.
více...
SIGEP – VŮNĚ CHLEBA
30.12.2007, rubrika: Akce a soutěže
Tato soutěž, mezi nejlepšími světovými pekaři, bude probíhat po dobu 5 dní za účasti 8 týmů složených ze čtyř profesionálů. Jejím tématem je Vůně a chutě z celého světa. Vše bude presentováno před publikem.
více...
SIGEP – ZMRZLINA SVĚTOVÉ ÚROVNĚ
28.12.2007, rubrika: Akce a soutěže
Rimini – SIGEP je beze vší pochybnosti světově nejvýznamnější veletrh v oblasti zmrzliny a jejího uměleckého ztvárnění. Už po třicet let se sem sjíždí profesionálové z tohoto oboru a veletrh se tak stává opravdovou podívanou.
více...
SIGEP 2008 - DOMOV PRO CUKRÁŘSTVÍ
27.12.2007, rubrika: Akce a soutěže
Soutěžící byli vybráni z předkol, která se konala po celé Itálii. Vítěz bude vyhlášen Italským cukrářským šampiónem 2008 a má právo sestavit tým, který bude representovat Itálii na Evropském cukrářském poháru v Římě v říjnu 2008.
více...
Vánoční pohádka mrazem malovaná
20.12.2007, rubrika: Cukrářská poezie
Vánoční pohádko, dětských mých časů,
jichž knihu jsem právě teď otevřel, spatřuji anděla zlatavých vlasů, v nichž vísku rodnou, jsem zrakem zřel. více...
Vánočka na různé způsoby
20.12.2007, rubrika: Vzdělávejte se
Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. Úplně v závěru vlijeme mléko.
více...
Vánoční recept - Ořechové kuličky
18.12.2007, rubrika: Vzdělávejte se
Ořechy smícháme s olejem a hněteme do vytvoření pasty. Mokrými dlaněmi hmotu vymačkáme a zbavíme přebytečného oleje.
Cibuli nakrájíme na malé kostky, přidáme pepř a sůl a do zlatova osmažíme. Pak cibuli smícháme s ořechovou pastou. více...
Vánoční recept - Ořechový oválek
16.12.2007, rubrika: Vzdělávejte se
Olej, máslo (měkké), pivo, skořici, hřebíček, kůru, a mletého cukru vložíme do mísy a dobře promícháme. Přidáme trochu mouky, natron, prášek do pečiva, sůl a promícháme.
více...
Vánoční recept - Datlový koláč
15.12.2007, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Změklé máslo smícháme s cukrem a medem (může být i jiný než akátový, podmínka je aby byl med plynule tažný). Vše rozmícháme a ušleháme do pěny.
více...
Vánoční recept - Skořicové hvězdy
13.12.2007, rubrika: Vzdělávejte se
Do marcipánové hmoty vložíme jeden vaječný bílek a prohněteme. Posléze přidáme oba dva druhy cukru, skořici a zbytek bílků. Opět vše řádně prohněteme.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |