Reklama |
Archiv zpráv
Čokoládové muffiny
19.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Auf Wiedersehen lentilky !
16.10.2020, rubrika: Business
Společnost Nestlé přesune výrobu cukrovinek značky Lentilky z Česka do Německa. V Holešově na Kroměřížsku se vyrábějí již od roku 1907, ale od jara příštího roku mají být vyráběny v Hamburku
více...
Smetana je nejen chutná, ale i potvora!
14.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Zákusek je jako žena ...
11.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vezmeme sýr parmazán, nastrouháme jej na jemno a korpus jím posypeme a polijeme rajčatovým kečupem. Docílíme tak nejenom jeho křupavosti, ale i příjemného aromatu.
více...
Moka řez
09.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a čokoládovým moka zrnem. Na řezu kávový plát na němž je nastříkán kávový krém, který je šachovnicově prokládán kakaovým korpusem. Chuť a vůně kávová.
více...
Želatina a zdraví / -2.
07.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Želatina je potřebná pro výživu kloubů a chrupavek, pomáhá při vývoji kosterní soustavy, zubů, šlach a také svalstva. Je také potřebná v době překotného růstu v pubertě. Rovněž při nedostatku vápníku.
více...
Želatina a zdraví /-1.
05.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Želatina je velkým zdrojem bílkovin pro stavbu kolagenu. Ten je základní stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň a to především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky.
více...
Káva s přídavky koření
02.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy). Můžete však postupovat i podle některého z těchto receptů:
více...
Sojová mouka v cukrářství
25.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že díky živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, kdy podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý vzhled a vláčnost.
více...
Tiramisu
23.09.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |