Reklama |
Suroviny
Čokoládové polevy / -1.
24.03.2013, rubrika: Suroviny
Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
Drůbežka je vlastně chleba
11.02.2013, rubrika: Suroviny
Při otázce, cože je drůbežka napadne většinu, že to bude něco z drůbeže. Vězte, že skutečnost se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto.
více...
Nezralé ovoce : Které "dojde " a které zůstane kyselé?
21.01.2013, rubrika: Suroviny
Má smysl kupovat zelené mandarinky, nektarinky tvrdé jako broky nebo zelené mango? Přečtěte si, které druhy ovoce mohou dozrávat i po utržení a které nám obchodníci servírují nedozrálé, i když vědí, že nikdy nebudou stát za moc.
více...
Průvodce světem ořechů
09.01.2013, rubrika: Suroviny
Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak, jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně. Pro skladování ořechů doma je ideálním prostředím lednice.
více...
Švýcarská čokoláda dorazila již do Číny
06.12.2012, rubrika: Suroviny
S formami pak už stačí jen zaklepat, otevřít je a z na první pohled obyčejných desek začnou vypadávat lesklé čokoládové perly. Ty po další kontrole a úpravě napadají do připravených červených nebo zlatých krabiček.
více...
Pozor na označování výrobků /-1.
19.11.2012, rubrika: Suroviny
i) jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot",
více...
Předcházejme žluknutí oleje
18.06.2012, rubrika: Suroviny
Většina rostlinných olejů má udanou dobu po kterou vydrží v regále před otevřením, což je tak zvaný shelf life. Po otevření je olej vystaven rychlému žluknutí, obzvlaště pokud není uložen v optimální teplotě.
více...
Vliv sladových přípravků na pečivo
04.06.2012, rubrika: Suroviny
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
Jakost a použitelnost vajec
25.05.2012, rubrika: Suroviny
Avšak, jsou-li vejce omyta a zabalena nevyskytnou se na nich bakterie rodu Enterobacteriaceae po dobu 5 týdnů po ošetření.
více...
Co vše je a není čokoládou
19.05.2012, rubrika: Suroviny
Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
více...
|
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |