Reklama |
Hygiena
Droždí má svá specifika
25.06.2012, rubrika: Hygiena
Koláče jako malované, usmažené koblihy či povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejnýcch kvasnicích.
více...
Špatné jídlo z Polska nejde zastavit. Češi už ale zpozorněli
16.05.2012, rubrika: Hygiena
Polská strana se do žádných radikálních kroků nehrne a problémy, které má Česko s polskými potravinami, jako by severní sousedy nijak zvlášť netrápily. A tak už se třetí měsíc jedná v podstatě bez výsledku.
více...
Někdo to rád sladké
08.01.2012, rubrika: Hygiena
"Hlavním úkolem chuťových receptorů je výběr vhodné a nezbytné potravy. Především děti potřebují hodně energie, na stavbu těla i na vysokou pohybovou aktivitu. Proto se snadno naučí jíst rychlé cukry, jako je cukr řepný či třtinový,"
více...
Zákusky
11.11.2011, rubrika: Hygiena
Kromě náplní se používají na dohotovení cukrářských výrobků také polevy. Docílí se tím lepší vzhled výrobku a zlepší se i jeho chuťové vlastnosti, popřípadě se i prodlouží trvanlivost.
více...
České potraviny bez dioxinů aneb jaká je kontrola potravin?
14.01.2011, rubrika: Hygiena
"Sledujeme dioxiny v mase , rybách , kuřatech, játrech, v mléku, vejcích a oleji. Žádné nadlimitní hodnoty jsme nenašli," sdělila Pavla Burešová ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
více...
Základní žloutkový krém - už tedy takto?
16.11.2009, rubrika: Hygiena
Jinak co se týče debaty o přidávání žloutků do krémů, pokud je to pravda, považuji to za naprostý, naprostý nesmysl!!!! A co si budeme povídat, když někdo v sobě nemá zakořeněné hygienické návyky, myslím že nepomůže ani deset systémů.
více...
Podlahový systém v cukrárně
21.08.2009, rubrika: Hygiena
Koberce přicházejí do úvahy pouze v odbytových prostorách. Rozhodně by se měly aplikovat tzv. zátěžové verze, určené pro podobné účely. V opačném případě je nutno počítat s velmi rychlou degradací "levného" koberce.
více...
Vyhláška č. 450/2004 Sb., o označování výživové hodnoty potravin
13.01.2009, rubrika: Hygiena
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle §19 odst. 1 písm. d) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.
více...
Nebezpečný hygienik Vít
24.10.2006, rubrika: Hygiena
Ministr zdravotnictví Julínek a jeho náměstek - hlavní hygienik Vít oznámili, že zjednoduší hygienické předpisy pro provoz veřejného stravování. Škoda jen, že hlavní hygienik zapomněl, že jsem mu totéž uložil před několika měsíci
více...
Říman chce ulevit živnostníkům
13.10.2006, rubrika: Hygiena
Ministerstvo navrhlo 150 změn, které usnadní život podnikatelům
Restaurace nebudou například mít bezdotykové baterie. Přestože vláda ODS podala ve středu demisi, část změn stihne Říman prosadit. Například pomůže majitelům restaurací. více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |