Reklama |
Archiv zpráv
Výroba fondantové hmoty 3/3
12.02.2004, rubrika: Recepty
Zachycovací nádrže mají ten účel, aby celý obsah kotlíku pojmuly najednou, takže poslední může být opět použit, zatímco pumpa čerpá cukr do kotlíku. V síťových vložkách zachycovacích nádrží se zachycují nečistoty a cizí tělíska, která spadla do cukru
více...
Pečivo umíme dělat pro celou střední Evropu
11.02.2004, rubrika: Business
V roce 1948 Marko Pařík z Československa emigroval, po návratu v roce 1990 tu privatizoval první pekárnu - a dnes je šéfem největší firmy v oboru s ambicí stát se lídrem trhu v celé střední Evropě.
více...
Ledová pěna s malinami a variací omáček
10.02.2004, rubrika: Recepty
Dezert na povrchu zdobený plátkem piškotové rolády. Na řezu pomerančová pěna s kousky malin. Dezert je doplněn broskvovou a jahodovou omáčkou. Chuť a vůně smetanová, obohacená chutí pomeranče a malin.
více...
Pekaři chtějí kvůli obilí opět zvýšit ceny
09.02.2004, rubrika: Business
Pečivo loni na podzim skokem zdražilo o dvacet procent. Podobně chtějí postupovat pekaři i letos. Ceny obilí totiž od té doby vzrostly zhruba o pětinu.
více...
Výroba fondantové hmoty 2/3
05.02.2004, rubrika: Recepty
Nestačí uvařit fondant na určitý stupeň a mít pro něj vyzkoušený stále stejný syrob, ale je nutno vyzkoušet teploměr, zdali řádně měří dle uvedené tabulky. Každý teploměr neměří stejně, někdy bude třeba o půl nebo 1 stupeň vařit cukr méně, nebo více.
více...
GASTROHRADEC 2004
04.02.2004, rubrika: Akce a soutěže
IX. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí, 23. dubna 2004 v kongresovém centru ALDIS, Hradec Králové.
více...
Dort v cukrárně může být dražší než zabalený s sebou
03.02.2004, rubrika: Business
Chystáme zvýšení daní z přidané hodnoty u restauračních služeb asi zamotá hlavu majitelům cukráren. Za dortíky, které si lidé dají u kafíčka na místě, bude stát po cukráři chtít daň 22%.
více...
PAVLA INDROVÁ
02.02.2004, rubrika: Osobnosti
Vídáme ji často tam kde se soutěží v tvorbě cukrářského výrobku, nebo kde se dužnatý plod ovoce a zeleniny poddává ostří nože, či ve tvorbě malebného obrazu studené kuchyně.
více...
Jogurtová terina s malinami a variací omáček
30.01.2004, rubrika: Recepty
Na řezu jogurtová hmota, uprostřed piškotu s čerstvou malinou sladěný s broskvovou a jahodovou omáčkou, rozdělený čokoládovou linkou. Chuť a vůně jogurtová spolu s chutí čerstvých malin, doplněná chutí broskvové omáčky.
více...
Výroba fondantové hmoty 1/3
28.01.2004, rubrika: Recepty
K výrobě fondantové hmoty je zapotřebí cukr a voda v následujícím poměru
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |