Reklama |
Archiv zpráv
Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2
08.06.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
To znamená mouku zadělat s vodou a po vyzkoušení teprve péct. Zůstává-li však těsto sedět,nenapéká nebo jen málo, je nutné ho znovu zadělat.
více...
Perník -marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 1/2
05.06.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Toto těsto je tužší než těsto medové a doporučuje se druhý den zpracovat, protože starší těsto nemá tak dobré pečící vlastnosti. Medová i syrobová těsta je vhodné nechat odležet a nejlépe v suchém sklepě v dřevěných a dobře uzavřených sudech
více...
Carpigiani s novým programem pro zmrzlináře - 2/2
02.06.2020, rubrika: Akce a soutěže
V oblasti zmrzliny točené, přichází Carpigiani s novým konceptem použití různorodých nástavců umožňujících provedení různých vzorů vizáže zmrzlin.
více...
Carpigiani s novým program pro zmrzlináře -1/2
01.06.2020, rubrika: Akce a soutěže
Co je údernou novinkou chladivé pochutiny vyznačující se opojností své chuti a kompenzací slunečního žáru je ZMRZLINA DO KELÍMKU. Tento způsob podávání prokázal svoji praktičnost i v době koronavirové pandemie.
více...
Marcipánové rady / -2.
29.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V době povelikonoční a povánoční hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto věci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu.
více...
Marcipánové rady / -1.
27.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spočívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobře nahřejeme a potom slabě potřeme tekutým čistým kakaovým máslem.
více...
Máslový krém na plnění a zdobení
25.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mícháme studenou fondantovou hmotu, až je hladká a přidáme máslo (asi 2-3 krát tolik), až dosáhneme žádané hustoty. Krém se tře až je zpěněný a opatří se vůní a chutí kterou chceme.
více...
Upravené čokoládové polotovary / 2.
22.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při přípravě některých druhů dezertů se nabízí možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Tato není tak náročná na zpracování jako čokoládové polevy.
více...
Upravené čokoládové polotovary /1.
20.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
Teplotní optimum kávy
18.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je to zjednodušeným pohledem zvláštní, že 40 °C teplá koupel již platí za horkou, a ve vyšší teplotě se nemůžeme koupat vůbec. Je to tím, že jemné ústní sliznice snášejí vyšší teplotu než pokožka.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |