Reklama |
Cukrařina
Krém do laskonek
22.05.2013, rubrika: Cukrařina
Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit => ihned vylijeme na pomaštěný plech a necháme úplně vychladnout.
více...
Švédský perník
17.05.2013, rubrika: Cukrařina
Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu.
více...
Zmrzlinové a cukrářské kurzy v nabídce společnosti CESK a.s.
13.05.2013, rubrika: Cukrařina
Dezertové kurzy mají podstatovou náplň v moderních výrobcích, mající účel v rychlém, efektním a zároveň i efektivním zhotovení s přihlédnutím k úspoře času a energie vynaložené na jejich zhotovení.
více...
Velikonoční beránek
29.03.2013, rubrika: Cukrařina
Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci. My se dneska seznámíme s německou recepturou. více...
Čím vylepšíme cukrářský výrobek?
23.03.2013, rubrika: Cukrařina
Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr.
více...
Proč končí cukrárny?
22.03.2013, rubrika: Cukrařina
Základní vybavení, a jen nakoupení všech potřebných surovin, vytríny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spousty drobných nesmyslů a jste v tom minimálně za milion.
více...
Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou
20.03.2013, rubrika: Cukrařina
Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...
Když nás smetana zlobí
18.03.2013, rubrika: Cukrařina
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Umělé sladidlo aspartam
03.03.2013, rubrika: Cukrařina
Evropská vědecká studie rozdmýchala letitou debatu, zda masově užívané umělé sladidlo aspartam vyvolává rakovinu. Jde totiž o jednu z nejvíce diskutovaných látek, které se kdy přidávaly do nápojů a potravin.
více...
Učební obor cukrář? - Proč ??!
26.02.2013, rubrika: Cukrařina
Občas se jezdím podívat do školy kde jsem se vyučil. Z 99% učení nikoho nezajímá, učni (pokud jim tak budem říkat) si hrajou s mobilama a čekaj až si budou moc jít dát cigárko.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |