Reklama |
Hygiena
Zákon č. 379/2005 Sb. k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky
18.01.2006, rubrika: Hygiena
Zákon č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů.
více...
Pojištění proti salmonelóze?
19.04.2005, rubrika: Hygiena
Lze se pojistit proti škodám způsobeným alimentárnimi nákazami? Oslovili jsme řadu větších a známějších pojišťoven v České republice a výsledky našeho průzkumu vám přinášíme v tomto článku.
více...
HACCP od května i pro prodejce již pod sankcí !!!
11.02.2005, rubrika: Hygiena
Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje: také obchody budou muset mít zaveden Systém kritických bodů.
více...
Česká vejce bez dioxinů?
20.01.2005, rubrika: Hygiena
Německá veřejnost je znepokojena zjištěním vysokého obsahu jedovatého dioxinu ve vejcích volně chovaných slepic. Hlášení přišla z Dolního Saska, Bádenska-Württemberska a Bavorska, které sousedí s Českou republikou.
více...
Bezpečnost a kvalita vajec po dlouhém skladování
23.08.2004, rubrika: Hygiena
Podle výzkumu jsou chlazená vejce při správním zacházení nezávadná ještě 5 týdnů po stanoveném datu použitelnosti (30 dní). Dlouhodobé skladování však zhoršuje funkční vlastnosti vajec. Pokud jsou vejce omyta a zabalena, eliminuje se výskyt salmonel.
více...
SZPI zakázala prodej plesnivých perníčků
17.08.2004, rubrika: Hygiena
Inspektoři SZPI zjistili, že perníčky této šarže byly napadeny koloniemi plísní v různém stádiu růstu a jsou tedy zdravotně závadné. Proto nařídili jejich okamžité stažení z trhu. Přesto je pravděpodobné, že část z nich již byla prodána spotřebitelům
více...
Rozsáhlé výhody klimatizace
16.08.2004, rubrika: Hygiena
Moderní klimatizace je nejen výhodná - v mnoha případech je naprosto nepostradatelná. Je to něco, co nám vychladí vzduch a připraví optimální pracovní podmínky, ale také příjemné prostředí našim hostům v cukrárnách, kavárnách či bistrech.
více...
Nebezpečné cukrovinky v našich obchodech?
07.06.2004, rubrika: Hygiena
V souvislosti s opatření EK na zákaz prodeje nebezpečných cukrovinek želé minikošíčků jsme se dotázali kompetentních orgánů v ČR, jaký postup byl uplatněn u nás. Nezávisle na jejich odpovědi jsme zašli také do obchodů. Výsledek byl zarážející - SZPI
více...
Vyhláška 137/2004 Sb. - KE STAŽENÍ
06.04.2004, rubrika: Hygiena
Ve vyhlášce se podařilo prosadit několik změn - doba výdeje pokrmů na 4 hodiny na místo 3, výdej regenerovaných zchlazených pokrmů rovněž 4 hod. namísto 1 hodiny, teplota pokrmů před výdejem +65°C namísto +70°C, atd...
více...
Problematika zavádění HACCP
17.03.2004, rubrika: Hygiena
Povinnost zavést kritické body (HACCP) všude tam, kde se vyrábí pokrmy, ukládá současná legislativa od 1.5.2004, tedy od data vstupu ČR do EÜ. Nejasnosti kolem výkladu této povinnosti jsou znepokojivé a tak nezbývá, než se této problematice věnovat.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |